ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και παιδιάτρου Κ. Γιαννακόπουλου

Χαιρετίζουμε την έναρξη των εμβολιασμών στα παιδιά ηλικίας 5-11χρ. και στην πόλη μας και θέλουμε να συγχαρούμε αφενός μεν τους γονείς για την συνειδητή τους αυτή επιλογή και την συγκατάθεση που έδωσαν για συμμετοχή των παιδιών τους στο Εθνικό Εμβολιαστικό Πρόγραμμα κατά της covid-19, αφετέρου δε την Δ/ντρια, τους Παιδιάτρους και το Προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής που συμμετέχουν  στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Γ.Ν.Λ., που από χθες υποδέχονται και εμβολιάζουν τα παιδιά μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια των Παιδιάτρων έφερε καρπούς και μετέτρεψε τον προβληματισμό των γονιών γύρω από τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών σε υπερζήτηση ραντεβού για το σκοπό αυτό. Όλοι μαζί οι Παιδίατροι, κρατικοί και ιδιώτες, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της ορθής, αντικειμενικής και επιστημονικής ενημέρωσης γύρω από τον εμβολιασμό ώστε να εμβολιαστεί ακόμα και το τελευταίο από 750000 παιδιά αυτής της ηλιακής ομάδας στη χώρα μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, σε σημερινό του Δελτίο Τύπου επεσήμανε την αυξημένη ζήτηση για ραντεβού στην περιοχή μας και παράλληλα διατύπωσε τις προτάσεις του για την ομαλοποίηση της ροής των εμβολιασμών στα παιδιά. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση της πολιτείας ώστε να ξεπεραστούν οι οποιεσδήποτε αστοχίες του Εμβολιαστικού Προγράμματος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ