Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ COVID ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Πέτρος Κρίκης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ – Εκπρόσωπος Λαϊκής Συσπείρωσης

Την ώρα που εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι covid στα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας βλέπουν σε λίγες μέρες την πόρτα της εξόδου, η πλειοψηφούσα διοίκηση της ΝΔ στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, αρνήθηκε να συζητήσει ψήφισμα στήριξής τους που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Πιο συγκεκριμένα στο χθεσινό Δ.Σ. της Τρίτης 14-12-21 τέθηκε από τον εκλεγμένο εκπρόσωπο του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κρίκη Πέτρο, ψήφισμα στήριξης των εκατοντάδων συμβασιούχων εργαζόμενων covid στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης στα Δημόσια Νοσοκομεία Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας, να μην απολυθούν στις 31/12/2021, αλλά να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, τουλάχιστον για ένα ακόμα χρόνο. Να μην προχωρήσει από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των νοσοκομείων η εργολαβοποίηση αυτών των υπηρεσιών που μέχρι τώρα καλύπτονταν απ’ αυτούς τους εργαζόμενους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη μέσα στην καρδιά της πανδημίας. Και να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους απασχόλησης τόσο για τις συγκεκριμένες ειδικότητες, όσο και ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία.

Η πλειοψηφούσα διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, προεξάρχοντος του προέδρου της και δημάρχου Κιλελέρ, συνεπικουρούμενος από τα υπόλοιπα μέλη της και δημάρχους κ.κ. Στάθη (Μουζακίου), Μανώλη (Τεμπών), Κουτσάφτη (Ζαγοράς – Μουρεσίου), όπως και τους κ.κ. Νασίκα, Μουλά, Καλαμπαλίκη, Καραλαριώτου, με γελοίους ισχυρισμούς (ότι δήθεν αυτά τα ζητήματα δεν αφορούν την ΠΕΔ, αλλά το υπουργείο και την κυβέρνηση) και προσπαθώντας συνεχώς να βρουν προσκόμματα και αφού βερμπάλισαν για αρκετή ώρα για τις δήθεν «ευαισθησίες» τους για τους εργαζόμενους και το δημόσιο σύστημα υγείας, στο τέλος κατέληξαν να ψηφίσουν να μην τεθεί το θέμα για συζήτηση ώστε να μην παρθεί καμιά απόφαση.

Ήταν μάλιστα τέτοια η πρεμούρα τους να μην αναδειχθεί η εγκληματική κυβερνητική πολιτική της ΝΔ στη διαχείριση της πανδημίας, και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, που επιστράτευσαν για την ψηφοφορία (γιατί δεν έβγαιναν τα κουκιά) και κάποιους που δεν ήταν στη τηλεδιάσκεψη – συνεδρίαση και μπήκαν την τελευταία στιγμή για να ψηφίσουν ότι δεν θέλουν να συζητηθεί το θέμα και αφού είχε τελειώσει η διαδικασία, όπως πχ. η Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Καραλαριώτου (επικεφαλής της ΝΔ στη Λάρισα). Ενώ ορισμένους, όπως τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ κ. Μουλά (πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου) που αφού πρώτα τοποθετήθηκε ενάντια στο να βγει ψήφισμα, μετά αποσυνδέθηκε από την τηλεδιάσκεψη και αφού δεν τα κατάφεραν να τον βρούνε, (έτσι απλά) προσμέτρησαν την αρνητική του ψήφο με βάση την προηγούμενη τοποθέτησή του, αγκομαχώντας βγήκε το αποτέλεσμα 8-6 ενάντια στο ψήφισμα (μιλάμε για το αποκορύφωμα των δημοκρατικών διαδικασιών με υπογραφή ΝΔ).

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι όλοι εκείνοι που φοράνε την προβιά του δήθεν αυτοδιοικητικού στις τοπικές εκλογές, όχι μόνο έχουν κομματικές ταμπέλες και γραμμές, αλλά κάνουν τη βρώμικη δουλειά για στηρίξουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την κυβερνητική πολιτική και σε αγαστή συνεργασία προωθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Γιατί ακριβώς αυτό είναι που τους ενόχλησε, το να μην ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία και να στηριχτούν με εργαζόμενους με μόνιμες θέσεις εργασίας με δικαιώματα.

Και για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ποιοι είναι με τα συμφέροντα των εργολάβων και ποιοι με εκείνα των εργαζόμενων και του λαού.
Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των εργαζόμενων, να παλεύουν μαζί τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Καλούμε τους συμβασιούχους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στις λογικές της «ανάθεσης» και των «σωτήρων» που αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι «νεκροθάφτες» των δικαιωμάτων τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ