ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΙΣΜΟΣ

Σκληρή κριτική από την Ε. Λιακούλη στην Κυβέρνηση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2022, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Εσωτερικών Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας τα εξής :

«Ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε μια δημόσια τοποθέτηση πριν λίγες βδομάδες, αναφερόμενος στην πανδημία και στην οικονομία με εμφαντικό τίτλο «Οι κροίσοι περιφρονούν τους λαούς»

Είπε λοιπόν ότι η υγειονομική κρίση της πανδημίας, μπορεί να ήταν ένα ασύμμετρο σοκ για την ανθρωπότητα στην παγκόσμια οικονομία, οι συνέπειες της όμως, εξαρτώνται άμεσα από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι εθνικές κυβερνήσεις παράγοντας ωφελημένους και χαμένους.

Ποια αλήθεια , είναι η αντιστοιχία των παραπάνω, με τα καθ’ ημάς ;

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει εδώ και καιρό για τον προϋπολογισμό, που κατέθεσε και καλούμαστε σήμερα να κυρώσουμε.
Όμως, εμείς, ευτυχώς, ζούμε στην πραγματικότητα κ. Υπουργέ, αν και κάποιοι μετά την πανηγυρική υποδοχή που μας επεφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εσωτερικές εκλογές μας, περίμεναν ότι θα εμφανίζαμε συμπτώματα έπαρσης, – αλλά αυτά δεν αφορούν πλέον το δικό μας χώρο, – και πραγματικά, δεν καταλαβαίνουμε από που αντλείτε όλη αυτή την αισιοδοξία όσον αφορά στα νούμερα και στους στόχους που θέτετε.

Τις ημέρες αυτές στήσατε μια παράσταση, μοιράσατε ρόλους και χειροκροτείτε τους εαυτούς σας, δηλαδή ο ένας συμπρωταγωνιστής τον άλλο, χωρίς να βλέπετε ότι το «φιλοθέαμον κοινόν» , σας κοιτάζει αμίλητο, αγέλαστο, ακούνητο!

Ακόμα μια φορά, «πετάτε» επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Εσείς προσπαθείτε να μας πείσετε, να πείσετε τον ελληνικό λαό, ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ότι κάνουμε «ολική επαναφορά»!
Όμως, η αλήθεια είναι εδώ, σκληρή και αμείλικτη, και ό,τι κι αν σκαρφιστείτε, δεν θα καταφέρετε να την αλλάξετε.

Η τραγική κατάσταση που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα η πανδημική κρίση και πραγματικά, σφυροκοπά τη χώρα μας, είναι εδώ.
Αγγίξαμε το θλιβερό ρεκόρ των 130 νεκρών από κορωνοϊό.
Αναρωτιέμαι τι περιμένετε; Τι άλλο θέλετε να συμβεί;

ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ : ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΣΥΝΈΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ !

Δηλαδή: δεν καταφέρατε να πείσετε τον ελληνικό λαό, αποτύχατε να πείσετε, και αποτύχατε διότι ο λαός δεν σας εμπιστεύεται . Τόσο απλά! Εμπιστεύεται την κάθε δοξασία, ιδεοληψία, κομπογιαννιτισμό και δεν εμπιστεύεται εσάς.

Σας νίκησε η δοξασία ,

Σας νίκησε η ιδεοληψία,

Σας νίκησε ο κομπογιαννιτισμός !

Ποιος φταίει που σας νίκησε ;

Ο δυνατός νικητής ή εσείς, ο αδύναμος ηττημένος ;
Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που «σαρώνει» τα ελληνικά νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους παραγωγούς. Με τις συνεχείς ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα, στις καύσιμες ύλες, στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Κι εσείς τι κάνετε για όλα αυτά;

Ακολουθώντας τη παραδοσιακή μέθοδο προϋπολογισμού, παίρνοντας ως δεδομένο το αισιόδοξο σενάριο.
Όμως, με τον ανορθόδοξο αυτόν τρόπο που σίγουρα θα σας αναγκάσει να αναθεωρήσετε τα μεγέθη πολλές φορές στο άμεσο μέλλον, δε μπορεί να καλυφθεί ένας σταθερός προϋπολογισμός, ούτε να σχεδιαστεί μια επιτυχημένη αναπτυξιακή στρατηγική.

Η χώρα χρειάζεται έναν σταθερό και ολοκληρωμένο προϋπολογισμό, με έντονο περιφερειακό χαρακτήρα, με κοινωνικό πρόσημο, με κύριο άξονα την πράσινη ανάπτυξη.
Τονίζετε συνεχώς ότι τη διετία 2021-2022, η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 11,7%, βάσει του προϋπολογισμού, αλλά σύμφωνα με τις φθινοπωρινές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ύφεση της χώρας μας ήταν η 2η βαθύτερη της ΕΕ για το 2020.

Επομένως, εάν συγκρίνουμε την πορεία των χωρών της ΕΕ, μάλλον η ανάπτυξη που προβλέπετε δεν αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα, αλλά μια δραματική οικονομική ήττα σας»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ