ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Πρόταση στην Ολομέλεια της PAM κατέθεσε ο Χρ. Κέλλας 

Τη βράβευση του Πυροσβεστικού Σώματος και των εθελοντών πυροσβεστών από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου (PAM) στη Σύνοδο Ολομέλειας του 2022 πρότεινε ο Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο της ετήσιας βράβευσης φορέων και προσωπικοτήτων που προάγουν σκοπούς του Οργανισμού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός υπέβαλε την πρότασή του στη Γραμματεία της PAM, εξαίροντας τη διαχρονική προσφορά των Ελλήνων πυροσβεστών στην κοινωνία και τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Προηγουμένως, είχε ενημερώσει επίσημα μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διμερών Θεμάτων της Βουλής τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση.

Ο Χρήστος Κέλλας, έπειτα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και με αφορμή τη γιορτή των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, δήλωσε:

«Η Εκκλησία γιορτάζει σήμερα τους Αγίους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος και ως Εθνική Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου τιμούμε την ανεκτίμητη προσφορά των πυροσβεστών στην πατρίδα μας.

Ως αναγνώριση του έργου τους, πρότεινα να βραβευτούν από την PAM τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και οι εθελοντές πυροσβέστες της χώρας μας, κατά τη Σύνοδο της Ολομέλειας που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους επαγγελματίες και εθελοντές πυροσβέστες, που μάχονται καθημερινά με αυταπάρνηση σώζοντας ζωές και περιουσίες πολιτών και προστατεύοντας το περιβάλλον. Υποκλινόμαστε στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Η κλιματική κρίση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του αιώνα μας και οι πυροσβέστες στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο συνθέτουν την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Χρόνια πολλά!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ