ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προανήγγειλε η Στέλλα Μπίζιου μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Κ. Σκρέκα για την ενεργειακή κρίση

«Το παγκόσμιο φαινόμενο της ενεργειακής κρίσης έχει επηρεάσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα προκαλώντας αύξηση στο κόστος παραγωγής με αναπόφευκτο επακόλουθο την αύξηση σε προϊόντα και υπηρεσίες. Το πρόβλημα αγγίζει έντονα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, έχουν αποδείξει πως διαθέτουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση εκτάκτων κρίσεων».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα. Η Λαρισαία βουλευτής ενημέρωσε τον υπουργό για τις αρρυθμίες που έχει προκαλέσει στο νομό Λάρισας, η εισαγόμενη κρίση της ενέργειας και άκουσε με ικανοποίηση τον υπουργό να προαναγγέλλει νέες παρεμβάσεις.

Η κυβέρνηση επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και με στοχευμένα μέτρα απορρόφησε τις συνέπειες που οι αναταράξεις στην αγορά της ενέργειας επέφεραν στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση αποκλειστικά της ενεργειακής κρίσης ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και συμπεριλαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης με διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που αναμένεται να καλύψει το 80% των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν τις επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, την αναστολή των χρεώσεων των τελών χρήσης δικτύου για όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου, την αναστολή της χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας στα αγροτικά και βιομηχανικά τιμολόγια για διάστημα πέντε μηνών, έως τις 31 Μαρτίου 2022, την καταβολή εις διπλούν του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος τους δικαιούχους, την πρόσθετη ενίσχυση 250 ευρώ, σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους, την διανομή 90 εκατομμύρια ευρώ σε 100.000 υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ.
Η στήριξη προς τους καταναλωτές δεν εξαντλείται στα μέτρα αυτά. Πρόκειται για μια κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και όσο εξελίσσεται θα αντιμετωπίζεται ανάλογα από την κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής, «Η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθεί να προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει τις αυξήσεις των τιμών στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και του φυσικού αερίου. Θα λάβει, επίσης, ειδική πρόνοια για τους αγρότες μας, την οποία θα ανακοινώσουμε στη συζήτηση του Προϋπολογισμού το Σάββατο».

«Την ώρα που με τον Υπουργό Ενέργειας τον κ. Σκρέκα συζητούσαμε τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουρουμπλής μας αποκαλούσε δολοφόνους. Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται εργαλειοποιώντας την πανδημία, οι συμπεριφορές αυτές όμως ξεπερνούν κάθε όριο, όχι μόνο κοινοβουλευτικό, αλλά και πολιτικό και ανθρώπινο. Ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος νιώθω καθημερινά την αγωνία των συναδέλφων μου και των στελεχών της κυβέρνησης για την αποτελεσματικότερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας. Η συμπεριφορά του κ. Κουρουμπλή είναι στοχευμένα εμπρηστική, δυστυχώς όμως δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς συνεχίζουμε την εθνική προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας», δήλωσε η κα Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ