ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ανακοίνωση του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου ΜΟυσικού Συλλόγου που ζητά να καταδικαστεί η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Η Κρατική παρέμβαση στις διαδικασίες και τη δράση των Σωματείων μας κλιμακώνεται. Ο Πρόεδρος της κεντρικής διοίκησης του Σωματείου μας Βασίλης Παρασκευόπουλος κλήθηκε σε προανακριτική εξέταση μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατόπιν εγγράφου του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως που αφορά κινητοποίηση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στις 21 Σεπτέμβρη 2020.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν μαζική αφορούσε τη διεκδίκηση της επιβίωσης χιλιάδων εργαζόμενων του κλάδου , που βρίσκονταν σε τραγική οικονομική κατάσταση , λόγω της απαγόρευσης της εργασίας μας . Γι’ αυτό το λόγο  εκείνη την ημέρα συμμετείχαν εκατοντάδες συνάδελφοι που απαιτούσαν απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας. Ο Υπουργός  αρνήθηκε να μας συναντήσει , αλλά και να κλείσει  συνάντηση με το Σωματείο μας για τα πολύ επείγοντα ζητήματα των συναδέλφων. Η οργή ξεχείλισε και έγινε επιμονή . Συλλογικά αποφασίσαμε ότι δεν αποχωρούμε από το Υπουργείο αν δεν καθορισθεί συνάντηση. Η επιμονή μας είχε αποτέλεσμα με την ανακοίνωση συγκεκριμένου κύκλου συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αργότερα και συνέβαλαν καθοριστικά στη συνέχιση της επιδότησης μας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.

Καθόλου τυχαία, η προσπάθεια εκφοβισμού προς το Σωματείο μας και συνολικά προς τους εργαζόμενους του κλάδου έρχεται μέσα σε μια περίοδο όπου οξύνονται τα προβλήματα επιβίωσης για χιλιάδες εργαζόμενους ενώ η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά παγώσει κάθε κουβέντα για μέτρα στήριξης από Αύγουστο και μετά ενώ αρνείται επίμονα το δίκαιο αίτημα για την ένταξη στα μέτρα στήριξης χιλιάδων εργαζόμενων που έμειναν εκτός λόγω εκπρόθεσμης εγγραφής στο Μητρώο.

Συνεπώς η παραπάνω ενέργεια στοχεύει στον εκφοβισμό των σωματείων αλλά και των εργαζόμενων, να βάλει φρένο σε κάθε διάθεση διεκδίκησης. Οι κρατικοί μηχανισμοί που τώρα τελευταία ανακαλύψαμε και τη στενή σχέση  τους με φορείς του κλάδου μας, προσπαθούν να καταστείλουν τους αγώνες μας με κάθε τρόπο. Η εξέλιξη αυτή δείχνει πόσο φοβούνται τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.

Αποδεικνύεται επίσης πως η κυβέρνηση έλεγε συνειδητά ψέματα όταν διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους πως οι διατάξεις για περιορισμό και έλεγχο των δημοσίων συναθροίσεων «δεν περιορίζουν αλλά κατοχυρώνουν» (σύμφωνα με τον τότε Υπουργό Προ.Πο.) το δικαίωμα στην διαμαρτυρία. Σήμερα η δράση του σωματείου μας αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα και ο πρόεδρος του σαν ηθικός αυτουργός. Η Δικαιοσύνη η οποία σιωπά για το τραγικό γεγονός πως κάθε ημέρα πεθαίνουν 100 συνάνθρωποι μας επειδή δεν βρέθηκε κρεβάτι ΜΕΘ να τους παράσχει την αναγκαία φροντίδα, κινητοποιείται άμεσα όταν πρόκειται για το προσωρινό κλείσιμο ενός δρόμου λόγω της διαδήλωσης μας.

Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση πως η προσπάθεια εκφοβισμού θα πέσει στο κενό.

Όχι μόνο δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε αλλά αντίθετα καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Καλούμε κάθε συνδικαλιστή και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει την ποινικοποίηση της δράσης του Συλλόγου. Να σταματήσει τώρα η διαδικασία και να αποσυρθεί κάθε κατηγορία σε βάρος του Συλλόγου και του Προέδρου του. Να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη και όλο το αντιδημοκρατικό πλαίσιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ