ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ Μ.Α.Π. ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2019 ΚΑΙ 2020

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Μιλώντας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (17/12/2021), ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές, ζήτησε την άμεση καταβολή σε χρήματα των μέσων ατομικής προστασίας και του γάλακτος, που δεν δόθηκαν από την περιφερειακή αρχή, στους δικαιούχους εργαζόμενους όλης της περιφέρειας  για τα έτη 2019, 2020 και στους εργαζόμενους της Π.Ε Λάρισας για το 2021.

Επειδή υπάρχει κίνδυνος παραγραφής της οφειλής για το 2019, πρότεινε το περιφερειακό συμβούλιο, να αποφασίσει:

Την αποδοχή της οφειλής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και επειδή αυτά δεν δόθηκαν σε είδος εντός των αντίστοιχων ετών, να γίνει αποτίμηση σε χρήμα και να δοθούν άμεσα σε όλους τους δικαιούχους.

Απαντώντας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, είπε ότι η περιφερειακή αρχή θα κάνει ότι πρέπει για να πάρουν σε χρήμα, όσοι εργαζόμενοι δικαιούνται τα ΜΑΠ και το γάλα και δεν τα πήραν για το 2019 και 2020.

Οι άλλες παρατάξεις δεν τοποθετήθηκαν για το θέμα και τελικά απόφαση δεν πάρθηκε, λέγοντας ο περιφερειάρχης, ότι αν χρειαστεί θα γίνει δια περιφοράς συνεδρίαση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, επιμένει σταθερά στην ανάγκη άμεσης λήψης απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την αποδοχή της οφειλής, αποτίμησής της σε χρήματα και στην άμεση καταβολή τους σε όσους εργαζόμενους τα δικαιούνται και δεν τα έλαβαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ