ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την ανάγκη για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με γενικευμένα δωρεάν τεστ για όλους, προκειμένου να προστατευτεί ο λαός, ζήτησε το απόγευμα της Παρασκευής, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από ιδιωτικό πολυιατρείο – κλινική.

Η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας μοίραζε στον κόσμο που περνούσε έξω από την κλινική την ανακοίνωση του στην οποία επισημαινόταν πως:

«Σήμερα ενώ αποτελεί άμεση ανάγκη η επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς όρους και αποζημιώσεις για την περίθαλψη και την προστασία της υγείας του λαού, η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στη χρεωκοπία της διαχείρισης της πανδημίας ετοιμάζεται να κάνει “νέα δωράκια” στους επιχειρηματικούς ομίλους στην υγεία. Σε εξέλιξη βρίσκεται το γνωστό παζάρι του Υπουργείου Υγείας με τους κλινικάρχες για το πόσα θα αρπάξουν από νοσήλια – νοίκια για μερικές κλίνες στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Το ίδιο έργο το είδαμε και σε προηγούμενη “συνεργασία” της κυβέρνησης με τους κλινικάρχες όταν είχαν φρακάρει ξανά τα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να επιχορηγούνται με 1.600 ευρώ ημερησίως για κάθε κλίνη ΜΕΘ.

Από την μία έχουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που “ψυχορραγεί” με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, που παίρνοντας η μία την σκυτάλη από την προηγούμενη συνεχίζουν την υποστελέχωση και την υποβάθμιση του. Από την άλλη έχουμε τον Ιδιωτικό Τομέα της Υγείας να “ανθίζει” και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λάρισας να παρουσιάζει μία ιδιαίτερα υψηλή επενδυτική κινητικότητα την τελευταία δεκαετία. Κάτι που δεν ήρθε σαν φυσικό φαινόμενο αλλά ως φυσικό επακόλουθο, πατώντας πάνω στις ελλείψεις του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Αυτή τη στιγμή, στην πόλη της Λάρισας υπάρχουν 1984 κλίνες που ανήκουν σε ιδιωτικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης, στα οποία συνολικά απασχολούνται 1692 άτομα (διοικητικό, νοσηλευτικό, ιατρικό και προσωπικό λοιπών ειδικοτήτων) και σε αυτά συνεργάζονται περί τους 525 γιατροί ως εξωτερικοί συνεργάτες όχι μόνο από τη Λάρισα, αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει όλα αυτά που δικαιούται, αφού αυτός είναι ο παραγωγός του πλούτουΜόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, αναλαμβάνοντας τη μεγαλύτερη και σοβαρότερη ευθύνη που του αναλογεί. Της οργάνωσης του αγώνα μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς του κινήματος για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι όπως σήμερα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.»

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ