ΚΕΝΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑμεΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Συνάντηση με θέματα τη διάθεση κενών διαμερισμάτων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προγράμματα εργασίας για μακροχρόνια ανέργους και ΑμεΑ είχε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, στα κεντρικά του Οργανισμού στην Αθήνα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έθεσε το θέμα των κενών εργατικών κατοικιών γενικότερα και ειδικότερα στη Λάρισα, ζητώντας να διατεθούν σε οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με  τον Διοικητή να απαντά θετικά σημειώνοντας πως οι κατοικίες θα δοθούν με μοριοδότηση και σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Ο Χρήστος Κέλλας, αναφερόμενος στην επιτευχθείσα μείωση της ανεργίας κατά 3,5% τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα της μακροχρόνιας ανεργίας, τόνισε στον κ. Πρωτοψάλτη πως είναι απαραίτητο να διασφαλίζονται οι εργασιακές προοπτικές των ΑμεΑ και να δίνονται στους ανέργους, που ανήκουν στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, επιλογές εργασίας, προκειμένου να συμπληρώνουν τα απαραίτητα ένσημα και να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Ο Διοικητής απάντησε πως ο ΟΑΕΔ «τρέχει» δύο προγράμματα εργασίας, αντιστοίχως, για τους μακροχρόνια ανέργους 55-67 ετών και τα ΑμεΑ. Ειδικότερα, για τις ηλικίες 55-67, ανέφερε ότι παρέχεται δυνατότητα 24μηνης εργασίας τους σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και ιδιωτικές επιχειρήσεις, με χρηματοδότηση από τον ΟΑΕΔ κατά 75% και 25% από τον φορέα εργασίας. Σε σχέση με τα ΑμεΑ, σημείωσε πως προσφέρεται πρόγραμμα εργασίας 2 ετών σε δημοτικές ή ιδιωτικές επιχειρήσεις, το οποίο επιχορηγείται από τον ΟΑΕΔ σε ποσοστό 90%.

Επίσης, ανέφερε πως καταρτίζεται νέο οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της άντλησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Πρωτοψάλτη για τη συνεργασία και συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες της Λάρισας για τα προγράμματα και τις δράσεις του Οργανισμού. Αποχωρώντας από τα γραφεία του Οργανισμού, ο Λαρισαίος Βουλευτής δήλωσε:

«Είχαμε μία παραγωγική συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, ο οποίος με ενημέρωσε για τη διάθεση των κενών εργατικών κατοικιών της πόλης μας και για τα προγράμματα εργασίας που αφορούν συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Τόσο οι μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55-67 όσο και τα ΑμεΑ είναι συμπολίτες μας, που η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει έμπρακτα και σε διαρκή βάση εξασφαλίζοντας την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Η κυβέρνησή μας υπηρετεί το κοινωνικό κράτος δικαίου και έχει στον πυρήνα των δράσεων της τη στήριξη των ευάλωτων συμπατριωτών μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ