ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΟ 4ΗΜΕΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ “ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ” ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, στο τετραήμερο αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο σύλλογος “Η Ελπίδα” στον Αμπελώνα, τον Τύρναβο τα Δελέρια και τη Ροδιά . Οι εθελοντές με τη συμμετοχή τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αφού η ευγενική τους αιμοπροσφορά αποτελεί ύψιστη Πράξη, Αγάπης και Αλληλεγγύης!

Το τετραήμερο κορυφώθηκε σήμερα στον Αμπελώνα όπου πάνω από 60 κάτοικοιτης περιοχής, άφησαν για λίγο τις προσωπικές και οικογενειακές ασχολίες τους, αψήφησαν την φοβία των ημερών, λόγω της γενικότερης κατάστασης που βιώνει ακόμα η χώρα με την Πανδημία του COVID-19 και προσήλθαν στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Αμπελώνα, για να πάρουν μέρος στην 95η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» για τα Χριστούγεννα και να προσφέρουν με την καρδιά τους και όλη την αγάπη τους μια μονάδα από το αίμα τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, από τους προσερχόμενους αιμοδότες, πέντε εθελοντές, προσήλθαν και αιμοδότησαν για 1η φορά, ενώ ένας από αυτούς ήταν κάτω των εικοσιπέντε ετών.

Στην αιμοδοσία αυτή, καθοριστική υπήρξε και η παρουσία ομάδας Ερυθροσταυριτισσών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, που με την εμπειρία τους, την ευγενική τους διάθεση για προσφορά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απ’ το οποίο διακατέχονται, συνέβαλαν τα μέγιστα στην μεγάλη επιτυχία !

Τους αιμοδότες αυτούς, που πρόσφεραν το αίμα τους στην 95η αιμοδοσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών την εποχή αυτή καθώς και όλους τους άλλους που εθελοντικά προσέρχονται για να προσφέρουν αίμα σε όλες τις άλλες αιμοδοσίες του Συλλόγου που πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστεί θερμά και τους συγχαίρει από καρδιάς για την προσφορά τους, προβάλλοντας την πράξη τους, ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής και τους εύχονται ολόψυχα: Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές.

Επίσης, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ/Σ, “εκφράζουν τις πολύ Θερμές ευχαριστίες τους και, στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας στους εξαίρετους Γιατρούς κ.κ. Έλενα Διαντή και Αναστάσιο Τζορτζάτο καθώς και στις τρεις ακούραστες Νοσηλεύτριες τις κ.κ. Αθανασιάδου Γεωργία, Στέλλα Μαχάτου και Πόπη Φώλλα που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διαπνέονται, η σημερινή Αιμοληψία , πραγματοποιήθηκε ομαλά και απρόσκοπτα με πολύ μεγάλη επιτυχία!
Ακόμα στον κ.Δημήτρη Πατσιατζή, ιδιοκτήτη του Ζαχαροπλαστείου ” ΒΥΖΑΝΤΙΟ” στον Αμπελώνα, που για μιά ακόμα φορά, προσέφερε με την ευγενική χορηγία του τα υπέροχα μελομακάρονα, για τους αιμοδότες του Συλλόγου.

Τον χώρο της αιμοδοσίας επισκέφτηκαν ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, τακτικό μέλος του Συλλόγου μας κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, ο οποίος και αιμοδότησε,
η Προϊσταμένη του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας κ. Μαρία Φακή, η κ.Γόνη Γανοχωρίτου, κόρη του Αέιμνηστου Γιατρού Αντώνη Γανοχωρίτη και Συντονίστρια Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, χρόνια τακτική συνειδητή Αιμοδότρια, η οποία αιμοδότησε σήμερα για πρώτη φορά υπέρ του Συλλόγου, γίνοντας πλέον και η ίδια νέο μέλος του Συλλόγου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τυρνάβου κ.κ.Ανδρέας Γιαννόπουλος και Κώστας Χρυσοβέργης με τον δεύτερο, ως τακτικό μέλος του Συλλόγου να αιμοδοτεί,
η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελώνα κ. Παρασκευή Τσακνάκη, καθώς και δύο ακόμα Τοπικοί Σύμβουλοι οι κ κ Μαρία Κουτούκια και Νικόλαος Κούβελας, οι οποίοι μάλιστα και, ως τακτικά μέλη του Συλλόγου, αιμοδότησαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ