ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ακρως επιτυχημένη ή έκθεση “Κερνάμε Λάρισα” του Επιμελητηρίου που έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και καταναλωτές να επανασυστηθούν με τον πλούτο και την ποικιλομορφία των τοπικών προϊόντων

Ολοκληρώνεται σήμερα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας η έκθεση «Κερνάμε Λάρισα», μια δράση προβολής των τοπικών προϊόντων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λάρισας σε συνεργασία με το δήμο Λαρισαίων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή και για ένα τριήμερο έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά και να δοκιμάσουν τρόφιμα υψηλής ποιότητας που παράγει η περιοχή μας και να διασκεδάσουν΄.

Σκοπός της πετυχημένης αυτής δράσης ήταν να προσφέρει έναν οικονομικό και άκρως αποδοτικό τρόπο προβολής των προϊόντων – εμπορευμάτων των τοπικών επιχειρήσεων, και φαίνεται ότι πέτυχε το στόχο της αφού ήταν πραγματικά μία ευκαιρία άμεσης προβολής της τοπικής αγοράς και σημείο συνάντησης και γευσιγνωσίας. Μια ευκαιρία να επανασυστηθούμε με τον πλούτο και την ποικιλομορφία των τοπικών μας προϊόντων.

Στην δράση “ΚΕΡΝΑΜΕ ΛΑΡΙΣΑ”, που αναπτύχθηκε ως μια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη έκθεση, συμμετείχαν 38 Παραγωγοί από την Π.Ε. Λάρισας οι οποίοι μας έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε τα ιδιαίτερα προϊόντα τους μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Για τρεις μέρες η Κεντρική Πλατεία Λάρισας έγινε σημείο συνάντησης και γευσιγνωσίας, γεμάτο εκπλήξεις και μαγειρικά events από ομάδες καθηγητών και σπουδαστών της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Μάλιστα την Παρασκευή παραβρέθηκε στην έκθεση o βραβευμένος chef και κριτής του φετινού τηλεοπτικού διαγωνισμού «Game of Chefs», Bασίλης Μουρατίδης που επιμελήθηκε δημιουργικές συνταγές με άρωμα Θεσσαλίας.

Το Σάββατο τη σκυτάλη πήραν οι chefs και pastry chefs της Σχολής, Θάνος Καλογιάννης, Νεκτάριος Μπατάλας, Αναστάσιος Παπαμιχάλης και Δημήτρης Τολιόπουλος με πρωτότυπες παρασκευές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ