ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης με αφορμή τα νέα απειλητικά έγγραφα τουΥΠΑΙΘ τα οποία όπως υποστηρίζει επιχειρούν να τρομοκρατήσουν σωματεία και εκπαιδευτικούς!

Με νέο έγγραφό του ο γγ Κόπτσης, γνωστός εκφραστής της πολιτικής του υπουργείου, της διάλυσης δηλαδή του δημόσιου σχολείου, των συγχωνεύσεων, των υποχρεωτικών υπερωριών, των μετακινήσεων, των «εκπληκτικών» δηλώσεων ότι «δεν υπάρχουν κενά στα δημόσια σχολεία» αλλά και «όπου υπάρχουν οφείλονται στις άδειες που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί», κλπ «ξαναχτυπά». Με ένα νέο απειλητικό έγγραφο «ζητά τα πρακτικά συνεδρίασης του συλλόγου διδασκόντων των σχολείων που δε συμμετείχαν στην αξιολόγηση απαιτώντας από τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων να εξηγήσουν εγγράφως τους λόγους για τους οποίους δεν τήρησαν αυτή την υποχρέωση». Άραγε ποια εναγώνια ανάγκη κινητοποίησε το ΥΠΑΙΘ και εξέδωσε μια τέτοια εγκύκλιο, αφού η πολιτική ηγεσία ακούραστα προσπαθεί νυχθημερόν να μας πείσει πως η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας προχωρά κανονικά τώρα που «ξεμπέρδεψαν» με τις «συνδικαλιστικές ηγεσίες»; Είναι φανερό ότι πως τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια δεν προχωρούν ανεμπόδιστα! Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει τον φόβο τους αφού διαπιστώνουν ότι η αντίσταση και η ανυπακοή στην αξιολόγηση είναι εδώ! Η απεργία – αποχή αποτελεί ένα υπαρκτό ρεύμα που συνεχώς διευρύνεται από τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που επιμένουν αγωνιστικά σ’ αυτή την κατεύθυνση. Αντιλαμβάνονται ότι ένας βασικός κρίκος της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους, όπως είναι αυτός που φέρει τον μανδύα της αξιολόγησης, έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα στην συνείδηση του εκπαιδευτικού και της κοινωνίας.

Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν ξανά να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους Σ/Δ. Μετά την ποινικοποίηση των αγώνων και των συλλογικών αποφάσεων επιδιώκουν τώρα να καταστείλουν ακόμα και την ελευθερία στη σκέψη και τη δράση. Θέλουν να αναγκάσουν σε συμμόρφωση και υποταγή τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ που κάνουν πράξη την Απεργία –Αποχή, καθώς και τους Σ/Δ και τους εκπαιδευτικούς που ακόμη και τώρα αρνούνται πεισματικά να βάλουν την υπογραφή τους σε μια πολιτική που ισοδυναμεί με την καταστροφή του Δημόσιου Σχολείου.

Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως θέλουν τους εκπαιδευτικούς, τους Σ/Δ, στην νέα αυτή εποχή, βουβούς, άβουλος, υποταγμένους στον φόβο, χειραγωγημένους, να προωθούν «πρόθυμα» το σχολείο της αγοράς, των ταξικών φραγμών, των αποκλεισμών, της μορφωτικής λιμοκτονίας, του ανταγωνισμού.

Τα απειλητικά έγγραφα του κ. Κοπτση δεν μας φοβίζουν! Η προωθούμενη κυβερνητική πολιτική του «νέου» επιχειρηματικού σχολείου, οι ανατροπές στις εργασιακές μας σχέσεις, η αύξηση του ωραρίου, οι απολύσεις, η εντεινόμενη γραφειοκρατία, ο αυταρχισμός στο Δημόσιο Σχολείο, μας γεμίζουν με οργή! Ο αγώνας μας ενάντια στην πολιτική αυτή είναι μονόδρομος!

Δεν είναι παράνομοι οι αγώνες μας, δεν είναι οι απεργίες μας παράνομες. Παράνομο είναι το υπουργείο και οι απειλές του.

Ο κ. Κόπτσης μπορεί να εμπνεύστηκε από τους προκατόχους του που ζητούσαν «διευθύνσεις και ονόματα» όσων εκπαιδευτικών δεν βαθμολόγησαν στην εποχή της τηλεκπαίδευσης, αμφισβητώντας την έμπρακτα, απειλώντας τους με πειθαρχικά, από τον Χρυσοχοίδη που με χουντονόμους απαίτησε την κατάργηση των συναθροίσεων, από την εποχή της επιστράτευσης το 2013.Φαίνεται όμως ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από την ιστορία. Η μαζικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος και τα σωματεία μας θα γίνουν και πάλι ασπίδες στις επιδιώξεις τους.

Απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως το νέο έγγραφο Κόπτση!

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση!

Να υπερασπίσουν και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, κάθε σωματείο, Σ/Δ, διευθυντές/ντριες συντονιστές/ριες ομάδων δράσης, τους εκπαιδευτικούς που με κάθε τρόπο δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση γιατί αντιστέκονται στα σχέδια για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου!

Η ΟΛΜΕ να πάρει θέση πως θα παρέχει οικονομική, συνδικαλιστική, νομική προς όλους τους συνάδελφους/ισσες και τους Σ/Δ που αντιστέκονται στην επιβολή της αξιολόγησης. Να υπερασπίσει τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στις ΕΛΜΕ που δεν έχουν πάρει απόφαση και δεν καλύπτονται με την Απεργία –Αποχή.

 Στην προσπάθεια πρόκλησης και στοχοποίησης ΕΛΜΕ, και εκπαιδευτικών από το υπουργείο η ΟΛΜΕ να αποφασίσει για νέες Γ.Σκαι Γ.Σ προέδρων και να επαναπροκηρυχτεί Απεργία –Αποχή!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ