ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ι.Σ.ΠΑΤΡΩΝ

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Η Ιατρική Επιστήμη δια των λειτουργών υγείας (γιατρών και λοιπών υγειονομικών), αγωνίζεται σε διεθνές επίπεδο για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενειών του ανθρώπου, αυξάνοντας έτσι το προσδόκιμο επιβίωσης του. Αυτό το πετυχαίνει σήμερα κατά τον καλύτερο τρόπο με τα παράλληλα άλματα εκσυγχρονισμού των ιατροτεχνολογικών μέσων.

Με αφορμή το γεγονός της προκλητικής λεκτικής επίθεσης στην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ. Άννα Μαστοράκου, Αντιπροέδρου του ΠΙΣ, που αγωνίζεται μαζί μας στο Δ.Σ. για την καλύτερη υγεία των  Ελλήνων πολιτών και για την διασφάλιση και προαγωγή των δικαιωμάτων των γιατρών, από συμπολίτες μας που αρνούνται να δεχθούν τα τελευταία τεκμηριωμένα ιατρικά δεδομένα γύρω από την covid-19, είναι άδικη και καταδικαστέα.

Είναι αδιανόητο ο διαφορετικός ιδεολογικός και θρησκευτικός προσανατολισμός αλλά και ο διαφορετικός ψυχισμός ορισμένων συμπολιτών μας και μάλιστα υγειονομικών, να μετατρέπεται σε επιθέσεις εναντίον εκπροσώπων θεσμικών οργάνων, όπως είναι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο ΠΙΣ και που ο επιστημονικός λόγος τους μέχρι σήμερα, και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της πανδημίας, είναι καθαρός, αντικειμενικός και κρυστάλλινος, γύρω από θέματα πρόληψης και περίθαλψης ενώ έρχεται ακόμα μερικές φορές σε σύγκρουση με την πολιτική διαχείριση.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άστοχο και μελανό συμβάν θα είναι το τελευταίο προς όφελος πάντα όλων των συμπολιτών μας, ακόμα και των ίδιων που τα προκαλούν. Θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να καταλάβουν πως η ανθρώπινη ζωή είναι καθημερινά στα χέρια της Ιατρικής Επιστήμης και των λειτουργών της και η πρόκληση οποιασδήποτε παρέκκλισης απ’ αυτή την πραγματικότητα βλάπτει ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ