ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη για την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εργασίας

Για συστηματική απαξίωση των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την ανάκληση των αδειών κατά την περίοδο των εορτών των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Ο Λαρισαίος πολιτικός κάνε λόγο για «επίταξη», ζητώντας από το κυβερνητικό στέλεχος να πάρει πίσω αυτή του την απόφαση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Τι άλλο πρέπει να πράξει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για να αντιληφθεί κάθε πολίτης, ασφαλισμένος και συνταξιούχος, ότι το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, ο βασικός πυλώνας του κοινωνικού κράτους που εξασφαλίζεται με τον αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα του, τείνει να εκφυλιστεί επί ημερών υπουργίας του;

Ο Υπουργός χρησιμοποίησε το μείζον ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει τις 500.000, για να νομοθετήσει πριν έξι μήνες περίπου, την ανάθεση του δημόσιου έργου της απονομής των συντάξεων, σε ιδιώτες, δηλαδή σε δικηγόρους, λογιστές και σε συνταξιούχους πρώην υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, στους οποίους απονέμει δημόσια εξουσία με την αιτιολογία της επίλυσης του ζητήματος αυτού.

Προφανώς όμως δεν επιλύθηκε το πρόβλημα με την ευφάνταστη και αντισυνταγματική απόφαση του Υπουργού, γιατί τώρα ανακαλεί τις άδειες των εργαζομένων του ΕΦΚΑ κατά την περίοδο των εορτών, εν είδη επίταξης, επικαλούμενος τις υπηρεσίες και εγγυήσεις των μόνιμων εργαζομένων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, για να τρέξουν οι εκκρεμείς συντάξεις.

Εν τέλει ο Υπουργός πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει εργαζομένους υπαλλήλους, ασφαλισμένους, συνταξιούχους, και να αποφασίσει, με ποιο τρόπο και με ποια πολιτική θα ενισχύσει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα προς δημόσιο όφελος. Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ εμμέσως ομολογεί ότι αποτυγχάνει, επομένως ή θα εφαρμόσει μια πολιτική  διαμόρφωσης ενός Δημόσιου Οργανισμού, στελεχωμένου με μόνιμο και επιστημονικά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με νέες προσλήψεις. που θα εγγυάται την ορθή και έγκαιρη απονομή συντάξεων, Ή, επειδή δεν θέλει κι δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτή την πολιτική, που έχουν ανάγκη οι πολίτες, θα πρέπει ο ίδιος και οι συν αυτώ να παραδώσουν την κοινωνική πολιτική στην υγεία, στο ασφαλιστικό σύστημα, στην παιδεία, σε εκείνους που την πιστεύουν και για αυτό μπορούν να την υπηρετήσουν.

Προς το παρόν βέβαια το ελάχιστο που έχει να πράξει ο Υπουργός είναι να ανακαλέσει την απόφασή του για ανάκληση των προγραμματισμένων αδειών την περίοδο των εορτών, ως ένδειξη σεβασμού στους εργαζομένους του ΕΦΚΑ, οι οποίοι καλούνται να υποστούν συνέπειες από μια πολιτική απαξίωσης του κ. Χατζηδάκη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ