ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΑΜΥΡΑ ΜΕ ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνάντηση είχε στην Αθήνα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς με τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστο Καπετάνο, όπου συζήτησαν για την πρόσφατη νομοθεσία για τους δασικούς χάρτες.

Συγκεκριμένα εκτάσεις που καλλιεργούσαν οι προκτήτορες των σημερινών αγροτών και εμφαίνεται αυτό από τις αεροφωτογραφίες του 1946, οι οποίες εκτάσεις στην συνέχεια αφέθηκαν και «δασώθηκαν», πλέον αποχαρακτηρίζονται από δασικές.

Υπήρχαν δηλαδή χωράφια που είχαν μέσα μόνο τα φυτά ασπάλαθους, με ύψος 20 εκατοστών και αναιτιολόγητα θεωρούνταν δασικά.
Αυτό πλέον αλλάζει από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και με εισήγηση του αρμόδιου Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, κατόπιν και σχετικών ανακοινώσεων της Κυβέρνησης.

Μετά την συνάντηση τους ο κ.Καπετάνος δήλωσε: «Η κουβέντα με τον Γιώργο Αμυρά στο υπουργείο Περιβάλλοντος είχε απόλυτα θετικό πρόσημο, καθώς και στο νομό Λάρισας, εκατοντάδες πολίτες θα επαναδραστηριοποιηθούν στα χωράφια τους πλέον, χωρίς το άγος του δασικού χαρακτήρα.

Παράλληλα έχουν δοθεί παρατάσεις σε όλη τη χώρα για την υποβολή αντιρρήσεων από τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να προχωρήσει η αναμόρφωση των δασικών χαρτών, για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους χαρακτηρισμούς εκτάσεων ως δασικών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ