ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ «MUSICARTE»

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μέχρι και τα Θεοφάνεια

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού θέλοντας να συμβάλουν στο εορταστικό κλίμα των ημερών, οργανώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με ύμνους και μελωδίες των εορτών των Χριστουγέννων, από τον Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας “musicArte” και τη συμμετοχή καθηγητών του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Ένα λαμπερό μουσικό ταξίδι στις γωνιές του κόσμου και της Ελλάδας με αγαπημένα ακούσματα από την εποχή της αναγέννησης μέχρι και τις μέρες μας σε μοντέρνα ματιά και γιορτινό ήχο ερμηνευμένα από το οργανικό και φωνητικό σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας αποτελούμενο από επτά ταλαντούχους καθηγητές – μουσικούς με επιτυχημένη πορεία τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα της μουσικής τέχνης.

Τη συναυλία πλαισιώνουν τα χορωδιακά σύνολα του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte” με το παιδικό – προκαταρκτικό τμήμα, τη νεανική χορωδία, τη μικτή χορωδία ενηλίκων και μικρό ορχηστρικό σύνολο υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη.

Συμμετέχουν οι καθηγητές – μουσικοί :

 Μουσικό σύνολο Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας:
Φωτεινή Γεωργίου (Μέτζο σοπράνο), Ιωάννης Γράμψας (Βαρύτονος), Έφη Φαρμάκη (Άλτο), Φωτεινή Γράμψα (Σοπράνο-Βιολί), Νίκος Ευθυμιάδης (Τενόρος-Βιολί), Χρήστος Καλαμπούκας (Κιθάρα), Κωνσταντίνος Μάτης (Πιάνο)

 Μουσικό σύνολο Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας:
Έφη Φαρμάκη (Πιάνο), Δημήτρης Μπίλης (Κλαρίνο-φλογέρα), Χρήστος Καλαμπούκας (Λαούτο), Νίκος Ζιώγας (Ακορντεόν), Γιάννης Σαμόλαδος (Κρουστά)

Σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο για μικρούς και μεγάλους και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00 μ.μ :

«Χριστουγεννιάτικη συναυλία “musicArte”»
Συναυλία από τον Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας «musicArte» και τη συμμετοχή του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 11:00πμ – 13:00μμ:

«Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τη Φλόγα και Κάλαντα Χριστουγέννων»
Ο Δήμος Ελασσόνας με τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) : Αστερόσκονη – Δημιουργικά παιδιά – Παιχνιδαγωγή – Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί – Το δέντρο της Έμπνευσης, συνδιοργανώνουν Xριστουγεννιάτικο bazaar αλληλεγγύης για καλό σκοπό με στολίδια αγάπης από τα μικρά παιδιά. Τα έσοδα θα διατεθούν στη «ΦΛΟΓΑ» – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
Παράλληλα Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα κάλαντα των Χριστουγέννων θα ακούγονται από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας και τον Μουσικό Σύλλογο «Music Arte»

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021 – 12:00 πμ : «Κουκλοθίασος – Τιριτόμπα»

Παιδική παράσταση από τον «Δημοτικό Κουκλοθίασο Λάρισας – Τιριτόμπα» στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 – 12:00 πμ : «Τρεις …κι ο Αίσωπος»

Παιδική θεατρική παράσταση από την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς» στο Πνευματικό Κέντρο «ΜΕΣΚΕ» στην Κρανέα

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 11:00 πμ – 14:00 μμ:

«Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι»
Δύο ΚΔΑΠ της πόλης μας τα “Δημιουργικά Παιδιά” και η “Παιχνιδαγωγή” θα απασχολήσουν τους μικρούς μας φίλους με χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας ενώ το ΚΔΑΠ “Αστερόσκονη” θα απασχολήσει τους μικρούς μας φίλους με χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 11:00πμ – 14:00 μμ:

«Fundastic street art και Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι»
Μια μοναδική διαδραστική παράσταση καλλιτεχνών του δρόμου με μουσική και εκπλήξεις θα ζωντανέψει την πόλη, ενώ παράλληλα δύο από τα ΚΔΑΠ της πόλης μας “Πέτρα – Ψαλίδα – Χαρτί” και “Το δέντρο της Έμπνευσης” θα απασχολήσουν τους μικρούς μας φίλους με χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00 μμ: «Μουσική Εκδήλωση»

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Τυρνάβου θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε μία συναυλία με ήχους και στίχους στο κλίμα των ημερών στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 και Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 (Θεοφάνια)

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας δίνει τον εορταστικό τόνο σε αυτές τις γιορτινές μέρες, με κάλαντα και μελωδίες

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ