Η ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στους υγειονομικούς του δημόσιου συστήματος υγείας έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Από την πρώτη στιγμή η ΟΕΝΓΕ ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα ελάχιστο ποσό, σε σχέση με την προσφορά μας σε δύσκολες συνθήκες και ένα πολύ μικρό μέρος από τη μείωση των εισοδημάτων μας λόγω των περικοπών που έχουν επιβληθεί.

Θεωρούμε απαράδεκτο να αποκλείονται οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή, αφού αυτοί από 1η Γενάρη του 2021 και μέχρι την εφαρμογή της αναστολής εργάζονταν κανονικά και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στις συνθήκες της πανδημίας. Πρόκειται για εκδικητικό μέτρο. Αυτό πρέπει να αποκατασταθεί τουλάχιστον όσον αφορά το χρόνο που εργάζονταν.

Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες οι εργαζόμενοι των ΚΨΥ στην 5η ΥΠΕ αλλά και σε άλλες ΥΠΕ αποκλείονται από την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Απαιτούμε να αρθεί άμεσα η αδικία σε βάρος όλων των συναδέλφων που αποκλείονται από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Απαιτούμε να χορηγηθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας. Είναι απαράδεκτο ακόμα και αυτή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση να χρησιμοποιείται ως μέσο διαίρεσης των εργαζόμενων.

Απαιτούμε ως ελάχιστη έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως έχει αποφασίσει το ΣτΕ από τον Φεβρουάριο του 2018.

Απαιτούμε επίσης την αναπλήρωση του συνόλου των μισθολογικών μας απωλειών, τη χορήγηση του υπόλοιπου ποσού των αναδρομικών που μας οφείλουν, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ