ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών Erasmus+ ΚΑ1 που υλοποιήθηκε από μαθητές του τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας – ειδικότητα Νοσηλευτικής στην Πορτογαλία-Λισαβόνα & Αυστρία-Βιέννη με θέμα “Κατάρτιση στις τεχνολογικές εξελίξεις στην οργάνωση και την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.

Στο πρόγραμμα για την Πορτογαλία-Λισαβόνα συμμετείχαν (14) μαθητές και (2+2) συνοδοί καθηγητές και για την Αυστρία-Βιέννη συμμετείχαν (14) μαθητές και (2) συνοδοί καθηγητές. Οι μαθητές και στα δύο προγράμματα είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία να γνωρίσουν και να δουν νέες μεθόδους και τεχνολογικές εφαρμογές στην Παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, αλλά και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα πάνω στην ειδικότητά τους διάρκειας 16 ημερών.

Το πρόγραμμα Erasmus+ έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό να γνωρίσουν κάτι καινούριο και να αποκτήσουν μια αξέχαστη εμπειρία!

Μαρτυρίες Μαθητών 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Παρ’ όλες τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας όταν αποφάσισα να συμμετάσχω στο πρόγραμμα Erasmus+ στην Αυστρία δεν ήξερα ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, μιας και διεξάγει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Για την υπέροχη τελικά εμπειρία που βιώσαμε μέσω του προγράμματος, από την πρώτη ημέρα μέχρι και το τέλος του προγράμματος, μόνο θετικά έχουμε να θυμηθούμε. Η άψογη οργάνωση και η τήρηση του προγράμματος ήταν υποδειγματική. Είχα την ευκαιρία να εξασκήσω τα αγγλικά μου, να αποκτήσω νέες γνώσεις, να γνωρίσω διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικούς τόπους και κουλτούρες και να ζήσω μοναδικές και αξέχαστες στιγμές. Η εμπειρία μου αυτή ήταν πραγματικά μοναδική, καλύτερη απ’ ότι μπορούσα να φανταστώ και θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μου… Αξίζει!!!

Θέλω να ευχαριστήσω το σχολείο μου, την Διευθύντρια μας, τους συνοδούς καθηγητές μας  για την ευκαιρία που μας έδωσαν αλλά και το ΙΚΥ και το πρόγραμμα Erasmus+.

Κέφα Κλαρίσα, μαθήτρια 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Ειδικότητα Νοσηλευτικής

ERASMUS+  στην Αυστρία

Νιώθω πραγματικά πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω για 16 ημέρες στην Πορτογαλία με το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 που υλοποιήθηκε από το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου με θέμα Κατάρτιση στις τεχνολογικές εξελίξεις στην οργάνωση και την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με τη βοήθεια του  προγράμματος Erasmus+ μου δόθηκε η ανεκτίμητη ευκαιρία να ζήσω και να κάνω την πρακτική μου άσκηση πάνω στην ειδικότητά μου. Ήταν μακράν η καλύτερη εμπειρία που είχα ποτέ…! Το να ζεις σε μια πόλη του εξωτερικού, να γνωρίζεις ανθρώπους, καινούργια πράγματα και καταστάσεις, να βλέπεις πώς λειτουργεί το επάγγελμά σου εκεί είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να ζήσεις και δεν πιστεύω πως τίποτε άλλο μπορεί να συγκριθεί με αυτό!!! Το Erasmus+ είναι ένα δώρο που μας δίνει απλόχερα η ΕΕ, κάντε το στον εαυτό σας, πάρτε το ρίσκο, ζήστε την εμπειρία. Προτείνω σε όλους αυτή την εμπειρία!

Και μην ξεχνάς ότι «ONCE ERASMUS+ ALWAYS ERASMUS+».

Κουσιέρα Δέσποινα, μαθήτρια 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας

ERASMUS+  στην Πορτογαλία

Για το Erasmus+ άκουσα για πρώτη φορά στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου. Μας μίλησαν για τη δυνατότητα που σου δίνεται να πας σε μια άλλη χώρα για ένα χρονικό διάστημα συνδυάζοντας τόσο την πρακτική άσκηση όσο και την εμπειρία του ταξιδιού στην Ευρώπη.

Όταν έμαθα ότι επιλέχτηκα από το πρόγραμμα κυριολεκτικά πετούσα από την χαρά μου. Από εκείνη την στιγμή και μετά άρχισα να φαντάζομαι πως θα περνούσα κάθε στιγμή και όλα τα διαφορετικά πράγματα που θα γνώριζα εκεί. Όσοι δεν έχουν πάει Erasmus+ θα ισχυριστούν ότι “εντάξει, όλες αυτές οι εμπειρίες είναι τουλάχιστον, λίγο υπερβολικές”. Όσοι πήγαν όμως, ξέρουν ότι πραγματικά λέμε ελάχιστα σε σχέση με αυτά που προσφέρει το Erasmus+. Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους να τολμούν και να αρπάζουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται, όπως είναι το Erasmus+, το οποίο σου διευρύνει τους ορίζοντες, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Το Erasmus+ είναι εμπειρία που αν δε τη ζήσεις δεν μπορείς να τη διανοηθείς, όσες ιστορίες και αν σου πουν!!!

Γκατζιούρα Ασπασία, μαθήτρια 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Ειδικότητα Νοσηλευτικής

ERASMUS+  στην Αυστρία

Σίγουρα δεν μπορώ να σας περιγράψω σε μια μικρή αναφορά την τύχη και το πόσο ευγνώμων είμαι που έζησα την εμπειρία του Erasmus+ μαζί με τους 14 συμμαθητές μου από το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Η παραμονή μου στην όμορφη πόλη  της Λισαβόνας κέρδισε μια μεγάλη θέση στην καρδιά μου και αποτελεί ίσως την ωραιότερη και καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω διαφορετικούς λαούς, διαφορετικούς τόπους και κουλτούρες και να κάνω ταξίδια σε μέρη που ίσως δεν θα μου ξαναδοθεί ευκαιρία να ξανά επισκεφτώ. Είδα πώς αντιλαμβάνονται και πώς δουλεύουν πάνω στον τομέα της Υγείας άλλοι λαοί που πιστεύω ότι θα με βοηθήσει στις μελλοντικές μου κινήσεις.Το Erasmus+ εκτός από μια γεμάτη εμπειρία ζωής σε αλλάζει και ως άνθρωπο.

Μακάρι να μπορέσουν να ζήσουν πολλοί μαθητές ακόμα την εμπειρία αυτή του Erasmus+!! Αξίζει!!!

Γκουντελίτσα Μαρία, μαθήτρια 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Ειδικότητα Νοσηλευτικής

ERASMUS+  στην Πορτογαλία

 Εγώ ήμουν ένα από τα πολλά άτομα που τους κόπηκε το χαμόγελο για το Erasmus+ λόγω του Covid-19, αλλά εν τέλει έγινε ακριβώς το αντίθετο! Η ζωή μου στην Βιέννη ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου καθώς κατάφερα να συνδυάσω επιτυχώς πρακτική άσκηση πάνω στην ειδικότητά μου αλλά και κοινωνική ζωή. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή ήμουν που βρισκόμουν εκεί, που έκανα τέτοιους φίλους, που έζησα όλες αυτές τις στιγμές μαζί τους και που δεν θα άλλαζα με τίποτα. Είδα και γνώρισα άτομα από άλλο κόσμο, έχτισα δυνατές φιλίες και μοιράστηκα αξέχαστες στιγμές.

Το Erasmus+ ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να έχω κάνει στον εαυτό μου, ήταν ένα σχολείο ζωής και μια εμπειρία που ο καθένας πρέπει να ζήσει.

Στεφανίδη Σοφία, μαθήτρια 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας

ERASMUS+  στην Αυστρία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ