ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μπες στο istorima.org

Υπάρχει ένας τόπος όπου μπορείς να ακούσεις τις ιστορίες των άλλων, ένας τόπος όπου μπορείς να πεις κι εσύ την δική σου ιστορία.
Ένας τόπος όπου οι άνθρωποι μοιράζονται ιστορίες – ιστορίες δύσκολες, ιστορίες αγάπης, ιστορίες που μας άλλαξαν ή μας προσδιόρισαν, ιστορίες σύγχρονες ή παλιές – ένας τόπος που μας κάνει να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά στους άλλους αλλά και στην κοινή μας ιστορία.

Στον τόπο αυτό κατανοούμε τελικά ότι η Ιστορία είμαστε όλοι εμείς, και οι ιστορίες μας, ότι όλοι είμαστε κομμάτι της μεγαλύτερης Ιστορίας κι ότι η ιστορία του καθενός μας είναι σημαντική και πρέπει να διασωθεί.
Αυτός ο τόπος είναι το Istorima, που σας καλεί να γίνεστε καθημερινά κι εσείς κομμάτι του και να ακούτε προφορικές ιστορίες ανθρώπων μέσα από την ιστοσελίδα: www.istorima.org

Το Istorima συλλέγει προφορικές ιστορίες από όλη την Ελλάδα κι εδώ και 2 χρόνια έχει συλλέξει πάνω από 8000. Οι ιστορίες αυτές συγκεντρώνονται από Ερευνητές που εκπαιδεύονται κατάλληλα για να συλλέγουν αφηγήσεις, παλιές και σύγχρονες, παρακινώντας τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τους κατοίκους της κοινότητας τους να μοιραστούν τη δική τους αφήγηση ώστε να μη χαθούν οι ιστορίες.

Ιδρύτριες του έργου είναι η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) Katherine Fleming. Το Istorima είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και το έργο υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.

Αυτή την περίοδο, και για τους επόμενους 5 μήνες, νέοι του νομού Λάρισας συνεργάζονται με το Istorima σαν Ερευνητές για να συλλέξουν ιστορίες από ανθρώπους του τόπου τους. Αυτές οι ιστορίες μπορεί να είναι και οι δικές σας, γι’ αυτό και σας καλούν να δηλώσετε ενδιαφέρον, στο info@istorima.org και να πείτε κι εσείς την δική σας ιστορίας.

Μία από τις Ερευνήτριες του Istorima στη Λάρισα είναι και η Εύη Μπατάλα με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6945 118916.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ