ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία της ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, με επανειλημμένες παρεμβάσεις του, έχει επισημάνει την αύξηση των φαινομένων βίας στα σχολεία. Συχνά οι πιο αδύναμοι μαθητές πέφτουν θύματα οργανωμένης βίας από ομάδες συμμαθητών τους, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της συμπλοκής αντίπαλων ομάδων μαθητών ή της εισβολής εξωσχολικών στα σχολεία. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα πληθαίνουν και τα κρούσματα βίας σε βάρος συναδέλφων από γονείς, μαθητές ή εξωσχολικούς.

Επειδή η βία στα σχολεία αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις, το Δ.Σ της ΟΛΜΕ ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη αυτή η κατάσταση.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά η πολιτική ηγεσία ακολουθεί την ίδια αδιάλλακτη τακτική, απαξιώνοντας την Ομοσπονδία, με την άρνηση της ακόμα και να απαντήσει στο σχετικό αίτημα.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Υπουργός Παιδείας χειρίζεται τα ζητήματα της εκπαίδευσης με επικοινωνιακούς όρους και δε μπαίνει στον κόπο της επίλυσής τους. Κύρια επίσης μέριμνά της είναι να καταστεί φανερή σε όλους η απαξίωσή της προς τους εκπαιδευτικούς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους. Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί εργάζονται υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, του απίστευτου όγκου της γραφειοκρατίας και των πολλαπλών φαινομένων βίας την αφήνουν παγερά αδιάφορη.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και σε όλη την κοινωνία την απίστευτη αδιαφορία της Υπουργού Παιδείας για την ολοένα αυξανόμενη βία, που τείνει να μετατρέψει τα σχολεία σε ζούγκλα. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να βγει από τον γυάλινο πύργο της και να ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ