ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Φρικιαστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε ορφανοτροφείο της Αττικής έκανε η υφυπουργός εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως είπε, γυναίκες υπάλληλοι του ορφανοτροφείου έβαζαν μικρά αγοράκια, να συνευρεθούν ερωτικά και εκείνες παρακολουθούσαν το θέαμα.

Η υφυπουργός εργασίας έστειλε μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα μετά από επώνυμη καταγγελία τριών ατόμων για απίστευτης νοσηρότητας καταστάσεις σε ορφανοτροφείο της Αττικής. «Ήρθε στα χέρια μου μία επώνυμη καταγγελία από τρία άτομα συσχετισμένα με τη δομή, που μού έλεγαν ότι υπήρχε και σωματική βία προς τα παιδιά αλλά και σεξουαλικές δράσεις μεταξύ παιδιών 7 – 11 χρονών, αγόρια μεταξύ τους, τα οποία δρούσαν το ένα με το άλλο και το προσωπικό καθόταν κι έβλεπε. Το πρώτο που κάναμε ήταν την επόμενη μέρα να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική της εμφάνιση και συνέχισε: «Πήγαν χθες, εξέτασαν τα παιδιά ένα – ένα, τέσσερα από αυτά βρίσκονται από τη δομή στο Παίδων για να εξεταστούν σε περιβάλλον – τα τέσσερα τα οποία εμπλέκονται στην περίπτωση των σεξουαλικών σχέσεων μπροστά στους εργαζομένους».

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για γυναίκες εργαζόμενες που έβαζαν τα παιδιά να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις και να τα παρακολουθούν ενώ πλέον ερευνάται αν όλα αυτά έχουν καταγραφεί και σε οπτικό υλικό.

Ήταν όλοι ενήμεροι, λέει η καταγγέλλουσα 

Ακόμη πιο φρικαλέες είναι οι περιγραφές της γυναίκας που αποφάσισε να βάλει τέλος στην αρρωστημένη δράση κάποιων συναδέλφων της. Η νηπιαγωγός υποστηρίζει πως τα παιδιά μιμούνταν σεξουαλικές συμπεριφορές, και μάλιστα κακοποιητικές. Ενώ εμφανίζονταν ιδιαίτερα επιθετικά εξαπολύοντας απειλές. Από την άλλη, όπως επίσης ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα, και η σωματική κακοποίηση των παιδιών από εργαζόμενους ήταν μία συνηθισμένη πρακτική. «όταν τα παιδιά έκαναν φασαρία, τα έπαιρνε η κυρία (…) στις αποθήκες και τα χτυπούσε, γυρνούσαν με κόκκινα μάγουλα. Ρώτησα εάν είχαν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι και μού είπαν ότι “είναι πλήρως ενημερωμένοι όλοι”. Επίσης, μού είπαν ότι, όχι μόνο είναι ενημερωμένοι όλοι, αλλά όταν δημιουργούνται θέματα χρησιμοποιούν και η ίδιοι την κυρία (…) σαν απειλή στα παιδιά», φέρεται να δήλωσε η μάρτυρας στην καταγγελία της. Σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μία έρευνα έπειτα από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες αρχές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ