ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ανακοίνωση των μελών της ΔΑΚΕ στο δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας ,σας είχαμε ενημερώσει ότι όσο αφορά στο θέμα των εκλογών στην ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, είχαμε προτείνει αναλογιζόμενοι τις σκληρές και επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν, συντασσόμενοι και με την πρόταση της ΟΛΜΕ, οι εκλογές να διεξαχθούν την άνοιξη ταυτόχρονα με το συνέδριο της Ομοσπονδίας, ευελπιστώντας σε βελτίωση μέχρι τότε της πολύ δύσκολης υγειονομικής πραγματικότητας.

Αυτή η πρότασή μας , που τελικά υπερψηφίστηκε και από την πλειοψηφία του Δ.Σ ,κατατέθηκε έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας για την προστασία της ζωής των συναδέλφων μας αλλά και για να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες όσο το δυνατόν περισσότεροι προκειμένου να προκύψουν αντιπροσωπευτικά Δ.Σ. Επισημαίνουμε ότι σε όσες εκλογές διεξήχθησαν το τελευταίο διάστημα η αποχή κυμάνθηκε από 30 έως και 55 % !!

Για να υλοποιηθεί η πρότασή μας είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να δοθεί παράταση από την Πολιτεία ή να προσφύγουμε στο Πρωτοδικείο για διορισμό διοίκησης μέχρι την Άνοιξη όπως έκανε η ΟΛΜΕ.

Εμείς επειδή αντιλαμβανόμασταν το ρευστό, από κάθε άποψη ,σκηνικό και τα μικροκομματικά παιχνίδια που έπαιζαν κάποιοι στις πλάτες των συναδέλφων , είχαμε δηλώσει και είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά του Δ.Σ ότι η Παράταξη της ΔΑΚΕ δεν θα συμμετέχει σε διορισμένη διοίκηση και ότι εάν δεν δοθεί παράταση από το Υπουργείο πριν τη λήξει της θητείας μας, θα επανέλθουμε με επικαιροποιημένη πρόταση για να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο στην απρόσκοπτη λειτουργία του Σωματείου .

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η κατάσταση έχει ως εξής.

Η θητεία του τωρινού Δ.Σ λήγει στις 31-12-21.

Η Πολιτεία όπως φαίνεται δεν έχει πρόθεση να χορηγήσει νέα παράταση παρόλο που κάθε μέρα αποβιώνει μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας και η πανδημία καλπάζει. Η Παράταξη της ΔΑΚΕ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν συμμετέχει σε διορισμένο Δ.Σ. Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ αφού το προηγούμενο διάστημα λειτούργησε εντελώς ανεύθυνα, αντικαταστατικά και παρελκυστικά σκέφτηκε να παίξει το χαρτί της παραίτησης και το έβαλε στα πόδια εγκαταλείποντας το Σωματείο. Από την άλλη η συναδέλφισσα που εκπροσωπεί την ΑΔΗΚ, κατά δική της δήλωση , δεν εμφανίστηκε στο Δ.Σ της 22-12-21 παρόλο που είχε συμφωνήσει στη διεξαγωγή του και ήταν γνωστό σε όλους μας ότι θα παραβρίσκονταν και μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είχε σαν άμεση συνέπεια να μην μπορεί να διεξαχθεί συνεδρίαση δια ζώσης γιατί σύμφωνα με το καταστατικό για να έχουν ισχύ οι αποφάσεις, πρέπει να είναι παρόντα τουλάχιστον επτά μέλη. Επομένως οι ΣΥΝΕΚ και η συναδέλφισσα ουσιαστικά εμπόδισαν το Δ.Σ της 22-12-21 να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν τόσο το θέμα των εκλογών όσο και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των συναδέλφων. Εντελώς συμπτωματικά βεβαίως, βεβαίως. Τα συμπεράσματα δικά σας..

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μπροστά στο αδιέξοδο που συστηματικά λειτουργώντας κάποιοι , πιασμένοι χέρι – χέρι με το Υπουργείο , προσπάθησαν να οδηγήσουν την ΕΛΜΕ μας ενώ το προηγούμενο διάστημα κόπτονταν δήθεν για εκλογές ή καμώνονταν ότι ενδιαφέρονταν για τις οικογένειες των συναδέλφων μας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας βγάζοντας και σχετικές ανακοινώσεις, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Το Σωματείο είναι η ασπίδα όλων μας .Πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του και να εκφράζει τη θέληση του κλάδου .

Προτείναμε λοιπόν στα μέλη του Δ.Σ τη διεξαγωγή εκλογών στην ΕΛΜΕ ν. Λάρισας την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 ,λαμβάνοντας κάθε προβλεπόμενο μέτρο προστασίας κατά του covid-19.

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 στις 18:00 στο 6ο ΓΕΛ. Στην πρότασή μας για τη διεξαγωγή εκλογών απάντησε θετικά μόνο η Παράταξη των Παρεμβάσεων. Η απόφαση πάρθηκε δια περιφοράς, πλειοψηφικά .

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ελπίζουμε και ευχόμαστε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι υγειονομικές συνθήκες να έχουν βελτιωθεί και να είμαστε όλοι καλά προκειμένου να συμμετέχουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι στην εκλογική διαδικασία.

Μην επιτρέψετε στις ανεύθυνες μειοψηφίες που ποντάρουν στην αποχή ,να γίνουν πλειοψηφίες.
Δώστε βροντερή απάντηση στο σάπιο συνδικαλιστικό κατεστημένο που ενώ λειτούργησε με αδιαφανή και ρουσφετολογικό τρόπο τα προηγούμενα χρόνια, έχει το θράσος να παριστάνει τον τιμητή του εκπαιδευτικού κλάδου ενώ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ο καλύτερος εκφραστής της αυταρχικής πολιτικής του ΥΠΑΙΘ.

Ήρθε η ώρα να κριθεί από εσάς η στάση όλων μας.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα !

Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας
Σταμάτης Μαλάκος
Δάφνη Μπατσίλα
Θανάσης Φούντας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ