ΥΠΑΙΘ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Τα σχολεία δεν μπορεί να ξανανοίξουν μετά τις γιορτές, όπως έκλεισαν. Πρέπει να προσληφθούν άμεσα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να σπάσουν τα τμήματα των 28 και 29 μαθητών και για να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν. Πρέπει να αλλάξει το ακραία επικίνδυνο .πρωτόκολλο των 50+1% κρουσμάτων για να κλείνει ένα τμήμα. Είναι αναγκαία κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία προκειμένου να διενεργούνται περιοδικά, μαζικά δωρεάν τεστ σε μαθητικό δυναμικό κι εκπαιδευτικούς.

Να ληφθούν μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει το Δημόσιο σύστημα υγείας με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, δωρεάν rapid τεστ για όλους, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Οφείλει επίσης να πάρει μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού στα ΜΜΜ.

Στη χώρα μας ξεπεράσαμε τους 20.000 νεκρούς. Χάνονται άνθρωποι που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Η αδράνεια και οι εγκληματικές πολιτικές στοιχίζουν βαριά και στη δημόσια εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να δώσει σκληρή μάχη απέναντι σε μια ανάλγητη κυβέρνηση για όλα τα επίδικα.
Να σταματήσει το καθεστώς μισθολογικής εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών με πλήρη αποκατάσταση μισθών στις προ μνημονίων αμοιβές, με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα ΜΚ της διετίας 16-17, πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας, με μέτρα στήριξης όλων, όσοι εργάζονται μακριά από την κατοικία τους, με παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού. Να καταργηθεί άμεσα η εισφορά αλληλεγγύης. Δεν είναι δυνατό να απαλλάσσονται κέρδη εταιριών 150.000 ευρώ και να πληρώνουν εργαζόμενοι με εισόδημα 13.000 ευρώ.

Να στηριχθεί η Δημόσια Παιδεία, να σταματήσει η υπονόμευση της επαγγελματικής εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Η αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων, ο εκφοβισμός και η διάλυση των συνδικάτων με όχημα τον αισχρό ν. Χατζηδάκη θα ακυρωθούν από το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα.

Ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλες και όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, στις οικογένειές τους. Με υγεία και δύναμη να δώσουμε τις μάχες για τη ζωή, για τα δικαιώματά μας, για όλα όσα μας ανήκουν και μας έχουν στερήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ