ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ ΦΩΤΙΣΤΗΚΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ!

Με το πνεύμα των Χριστουγέννων φωτίστηκε το κτήριο Κατσίγρα τις ημερομηνίες Χριστούγεννα 25, 26, 27 & 28-12-2021, από τις 18.00 – 20.30. Ένα πρωτότυπο μαγευτικό τετραήμερο διαδραστικής χωρικής επαυξημένης πραγματικότητας, σε τρεις διαστάσεις, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων σε συνεργασία με τη βραβευμένη ομάδα της Ιnteractive Light Designs και τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

Το κτήριο της παλιάς Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου θα αποτελέσει τον καμβά μιας μαγευτικής χριστουγεννιάτικης χαρτογραφημένης προβολής (Projection Mapping) με στόχο την ανάδειξη του κτηρίου και των αρχιτεκτονικών του χαρακτηριστικών, μέσα από ειδικούς φωτισμούς και δυναμικές οπτικές απεικονίσεις.

Στο ιστορικό κτίριο θα ξεδιπλωθεί και η τρισδιάστατη πρωτότυπη ιστορία animation 4 λεπτών «Το κοριτσάκι με τη μάσκα».
Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, είναι μια κούκλα από το Μουσείο Κούκλας της πόλης μας, που κατασκευάστηκε την περίοδο της πανδημίας και δεν περπάτησε ποτέ στην Κουκλοσκηνή.
Αυτό αποτέλεσε έμπνευση για μια νέα καλλιτεχνική συνεργασία που επισφραγίζει την τέχνη σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, θα προβληθούν ζωγραφιές εθελοντών ενηλίκων και παιδιών με φανταστικές πολιτείες για το κοριτσάκι .

Με τα εργαλεία της νέας ψηφιακής τέχνης, η ομάδα της Interactive Light Designs, απεικόνισε την πρωτότυπη κούκλα του Μουσείου Κούκλας ψηφιακά, της έδωσε κίνηση και τη δυνατότητα να περπατήσει σαν οπτική ψευδαίσθηση, ξεδιπλώνοντας την ιστορία της.

Το Project “To κοριτσάκι με τη μάσκα» είναι μια παραγωγή ομάδας Λαρισαίων καλλιτεχνών με πρωτότυπο περιεχόμενο που περιλαμβάνει Custom Interactive Applications, Projection Mapping, Motion Graphics, 3D Animation, κατασκευή κούκλας, κατασκευή αντιγράφου πρωτότυπου αθύρματος, κουκλοθέατρο, οπτική Απεικόνιση εκθεμάτων του Μουσείου για τις ανάγκες της παραγωγής, σκηνοθεσία, επιμέλεια και δημιουργία πρωτότυπου παραμυθιού, δημιουργία οπτικοακουστικών εφέ και ήχου, πρωτότυπη δημιουργία γραφικών και ψηφιακή απεικόνιση πρωτότυπου εκθέματος του Μουσείου Κούκλας.