Ο ΛΙΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΔΡΟΣ

Το μήνυμα του Μ. Χαρακόπουλου για την απώλειά του

Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για την εκδημία του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Κάρολος Παπούλιας υπηρέτησε στη μακρά πολιτική του διαδρομή με συνέπεια και ήθος τον δημόσιο βίο. Υπηρέτησε την πατρίδα από θέσεις ευθύνης σε κρίσιμες στιγμές με απόλυτη συναίσθηση καθήκοντος, ενώ ιδιαίτερα επιτυχής πρέπει να θεωρείται η θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών. Γι’ αυτό ο Κώστας Καραμανλής, αν και ο Κάρολος Παπούλιας προερχόταν από την παράταξη του ιστορικού μας αντιπάλου, αναγνωρίζοντας την προσωπικότητα του ανδρός, στην οποία συνυπήρχαν ο αγνός πατριωτισμός και το κοσμοπολίτικο πνεύμα, τον πρότεινε, και η Βουλή τον Φεβρουάριο του 2005 τον εξέλεξε με μεγάλη πλειοψηφία, Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, με τη σθεναρή του στάση στην ταραχώδη περίοδο των ‘αγανακτισμένων’, με κορωνίδα την άμεση αντίδρασή του στις ασχήμιες που έλαβαν χώρα με την ακύρωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη, δικαίωσε πλήρως την επιλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας.
Ο Κάρολος Παπούλιας με τον λιτό του βίο, τον ουσιαστικό λόγο και την ευπρέπεια με την οποία πολιτεύθηκε αποτελεί υπόδειγμα δημοσίου ανδρός, ενώ αφήνει βαριά παρακαταθήκη, σε μια εποχή που, δυστυχώς, περισσεύει η δημαγωγία και ο λαϊκισμός».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ