6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΣΤΟ GRANTORTO ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ «ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»

Το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε τη δεύτερη μετακίνησή του (η πρώτη μετακίνηση ήταν πριν ένα μήνα περίπου στο Παρίσι) στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο «Βιοποικιλότητα στις Ευρωπαϊκές πόλεις» -“BiodiverCites Europeennes: evolution continue”-με κωδικό 2020-1-FRO1-KA229-080339-2 στο Grantorto της Ιταλίας από τις 12-12-2021 έως τις 18-12-2021.Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Φινλανδία.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές, μελετώντας την βιοποικιλότητα των πόλεών τους, να ανακαλύψουν πώς το περιβάλλον επηρεάζει τον ανθρώπινο πολιτισμό αλλά και πώς αυτός επηρεάζει το περιβάλλον. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο υποδοχής είχαν σαν θέμα την επίδραση της φύσης στην τέχνη ανά τους αιώνες αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων που συμμετείχαν έγιναν δεκτοί από τους δημάρχους των περιοχών, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς, έγιναν παρουσιάσεις των εργασιών των μαθητών και επισκέψεις σε σημαντικά μουσεία και μνημεία της περιοχής του Grantorto, του Gazzo και του San Pietro in Gu. Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις στις πόλεις της Βενετίας και της Πάντοβα.

Την εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου μας αποτελούσαν οκτώ μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί, ο κ. Παπαμαργαρίτης Βασίλειος Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας, η κ. Μαντζώρου Αικατερίνη καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και ο κ. Κακαράντζας Γεώργιος καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Στις φωτογραφίες εικονίζονται:

α) η ομάδα των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών του σχολείου μας με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες συνεργαζόμενων σχολείων και

β) μία από τις δημιουργίες των μαθητών/τριών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ