ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΣ

Το μήνυμα της Ευ. Λιακούλη για το θάνατο του Κ. Παπούλια

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κάρολου Παπούλια, εξέδωσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας τα εξής:

«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον πρ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Κάρολο Παπούλια , έναν πολιτικό με μεγάλη προσφορά στην Πατρίδα και μεγάλη Αγάπη για το λαό μας .

Γέννημα- θρέμμα του ΠΑΣΟΚ και της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης, έδωσε αγώνες για την ελευθερία, συμμετέχοντας ενεργά στην αντίσταση και στις μεγάλες μάχες για την δημοκρατία μας.

Με λόγο λιτό, απλό και ουσιαστικό υπηρέτησε στην πολιτική ζωή του τόπου, μέσα από διάφορες θέσεις ευθύνης, χωρίς ποτέ να αποστεί από τις αρχές και τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας και  του Ανθρωπισμού, που υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Διακρίθηκε για την ηπιότητα του χαρακτήρα του, τις σταθερές θέσεις του και την δυνατότητά του να συνθέτει και να ενώνει, με τρόπο χαρισματικό, όπου κι αν βρέθηκε.

Η ευγένεια και η καλλιέργειά του, αποτέλεσαν το πανθομολογούμενο χαρακτηριστικό γνώρισμά του, που ειδικά κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στην πατρίδα, κυρίως σε διπλωματικό επίπεδο.

Ο Κάρολος Παπούλιας, ανήκε σε μια γενιά που αγωνίστηκε ακόμη και για τα αυτονόητα και δίδαξε ότι τίποτε δεν χαρίζεται, παρά μόνο κατακτιέται, με αγώνες και αφοσίωση σε ιδέες και αξίες διαχρονικές .

Ακριβώς όπως διαχρονικό θα μείνει και το θετικό αποτύπωμά του, που θα μεταφέρεται μέσα στις γενιές και θα καταγραφεί από Ιστορία

Καλό ταξίδι, ευγενή και Δημοκράτη Πρόεδρέ μας!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ