ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Με έκπληξη είδαν στο Δαμάσι και στον Τύρναβο τις προχθεσινές ανακοινώσεις του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Τυρνάβου Γ. Κόκουρα περί ένταξης του έργου της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού του Δαμασίου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020, με τον περιφερειάρχη να σημειώνει μάλιστα μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μετά από μεγάλη προσπάθεια εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 ένα έργο το οποίο είναι χρήσιμο για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Στο πολύπαθο Δαμάσι εκσυγχρονίζουμε τη διαδικασία διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες για την ένταξη του έργου και πλέον οι Υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου θα δημοπρατήσουν το έργο”.

Την έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι πριν από σχεδόν 4 χρόνια στις 31 Μαΐου 2018 και πάλι ο περιφερειάρχης με τον τότε δήμαρχο Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση είχαν προβεί σε ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες υπογράφηκε η απόφαση Αγοραστού για την ένταξη του έργου της αποχέτευσης του Δαμασίου στο ΕΣΠΑ. Πιο συγκεκριμένα σε εκείνες τις δηλώσεις του οκ. Αγοραστός ανέφερε:

«Πρόκειται για ένα ανθρώπινο και ταυτόχρονα περιβαλλοντικό έργο για το Δαμάσι. Το έργο αυτό ήρθε μετά από συνεργασία με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου, αλλά και μέσα από τη στρατηγική την οποία εκπόνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας το 2014. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφαλίσαμε έγκαιρα τους πόρους για τη χρηματοδότηση των έργων βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης. Με τα έργα αυτά δημιουργούμε και θέσεις εργασίας και ενισχύουμε την πραγματική τοπική οικονομία».

Μάλιστα για του λόγου το αληθές δείτε και τα δύο σχετικά ρεπορτάζ:

Ένταξη στο ΕΣΠΑ με δήμαρχο Γ. Κόκουρα ΕΔΩ

Ένταξη στο ΕΣΠΑ με δήμαρχο Π. Σαρχώση ΕΔΩ

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα κάποιος είπε ψέματα σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή και θα πρέπει να επανορθώσει επειδή μία τοπική κοινωνία περίμενε εδώ και πολλά χρόνια να δεί ένα σημαντικό έργο πνοής και διασφάλισης της δημόσιας υγείας και μάλιστα στις 14 Ιουνίου 2018 συμμετείχε σε μία μαζική σύσκεψη στο Δαμάσι όπου περιφερειάρχης και τότε δήμαρχος ενημέρωναν για το έργο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ

Κατά συνέπεια ή τότε δεν είχε ενταχθεί και όλα ήταν φιέστες, ή από τότε μέχρι σήμερα υπήρξε μία απαράδεκτη κωλυσιεργία και φτάσαμε στο παραπέντε με αποτέλεσμα για να δικαιολογηθούν οι καθυστερήσεις εμφανίστηκε το έργο ως νέα ένταξη στο ΕΣΠΑ. Καλό είναι λοιπόν να ξεκαθαρίσει άμεσα το όλο θέμα και περιμένουμε διευκρινίσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ