ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΜΙΓΑ

Οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο eTwinning με τίτλο “An album of my homeland” (“Ένα άλμπουμ του τόπου μου”) και υλοποιούν δραστηριότητες με στόχο την βαθύτερη γνωριμία των μαθητών με τον τόπο τους και την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Τα παιδιά ερευνούν, επεξεργάζονται τις πληροφορίες που λαμβάνουν, δημιουργούν ψηφιακό και έντυπο υλικό (βίντεο, παρουσιάσεις κ.ά.) προωθώντας το στους φίλους τους/εταίρους του έργου από τη Σερβία, την Κροατία, την Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία τους ενημερώνουν για την ακριβή γεωγραφική θέση του Τυρνάβου στην Ευρώπη και στο χάρτη της Ελλάδας, τους γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους, τα τοπικά προϊόντα και τα αξιοθέατα του Τυρνάβου.

Στο πλαίσιο λοιπόν, της γνωριμίας των μαθητών της Γ΄ τάξης με τα τοπικά προϊόντα, οι μικροί μαθητές προχώρησαν σε γευσιγνωσία διαφόρων τυροκομικών προϊόντων και φρούτων παραγωγής του τόπου μας (φέτα, κασέρι, αχλάδι) αλλά και της γνωστής πουτίγκας Τυρνάβου.

Επίσης, για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου παραγωγής του γνωστού προϊόντος «κρασί Τυρνάβου» πραγματοποίησαν επίσκεψη στο τοπικό οινοποιείο του κ. Δημήτρη Μίγα. Οι μικροί μαθητές του σχολείου με ενθουσιασμό παρακολούθησαν τη διαδικασία οινοποίησης και εμφιάλωσης του κρασιού και ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο στους περίφημους χώρους του οινοποιείου.

Όλοι οι μαθητές αλλά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κ.κ. Αναστασία Καλέση, Μελπομένη Κυπαρίσση, Χριστίνα Κουτάλου ευχαριστούν από καρδιάς τον κ. Δημήτρη Μίγα για τη θερμή υποδοχή και ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου και εύχονται σε όλους «Καλές γιορτές!» «Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ