ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

Εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε δήμο και περιφέρεια περιόδευσαν στην αγορά

Αντιπροσωπεία εκλεγμένων του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αποτελούμενη από τους Τάσο Τσιαπλέ, περιφερειακό σύμβουλο, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας, Στέλιο Χατζηκράχτη, δημοτικό σύμβουλο Τυρνάβου, Μπαντόγια Νίκο, δημοτικό σύμβουλο Τυρνάβου, Τσικριτσή Στέλιο, δημοτικό σύμβουλο Τυρνάβου και Τέλη Μίαρη, γραμματέα της ΚΟΒ Τυρνάβου του ΚΚΕ, πραγματοποίησε σήμερα 29/12/21, περιοδεία στα καταστήματα του κέντρου του Τυρνάβου, ενημερώνοντας τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες για τις θέσεις του ΚΚΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, απευθυνόμενα στους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες του Τυρνάβου, που βλέπουν το εισόδηµα τους µειωµένο και τα χρέη στα ύψη λόγω των αλλεπάλληλων περιοριστικών µέτρων και των αντιλαϊκών πολιτικών, της βαριάς φορολογίας και των τεράστιων ανατιμήσεων στο ρεύμα και όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Να συμπιέζονται από την επέλαση των πολυκαταστημάτων, το αυξημένο ωράριο και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που βρίσκονται σε διαρκή ανασφάλεια για την προστασία της υγείας τους, τους κάλεσαν να μην δέχονται μοιρολατρικά αυτή την άθλια κατάσταση που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα και οι πολιτικές της Ε.Ε και των κομμάτων που το υπηρετούν, αλλά να κάνουν την αγανάχτησή τους, δύναµη διεκδίκησης και ανατροπής, μέσα από τα σωματεία και από επιτροπές αγώνα.

Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, που στέκεται στο πλευρό τους σε όλες τις δύσκολες στιγµές, καταγγέλλοντας τις εγκληµατικές πολιτικές της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του δήμου για την αντιμετώπιση της πανδηµίας, αναδείχνοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων. Που μπήκε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα της διεκδίκησης και ικανοποίησης των πιεστικών αναγκών τους, προτείνοντας άµεσα και μακροπρόθεσμα µέτρα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και με αλλεπάλληλες Ερωτήσεις και Αναφορές στη Βουλή για κάθε πληττόµενο κλάδο, για το Εµπόριο, την Εστίαση, τις λαϊκές αγορές, κ.ο.κ. Κατέθεσε ολοκληρωµένη πρόταση νόµου “για την ανακούφιση αυτοαπασχολούμενων από τις συνέπειες της κρίσης και τη διαχείριση της πανδηµίας” απαιτώντας γενναία διαγραφή χρεών, επανένταξη στο αφορολόγητο όριο κ.ά., πρόταση που απορρίφθηκε από την τωρινή αλλά και την προηγούµενη κυβέρνηση στο όνοµα των “αντοχών” της οικονοµίας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και τα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλα μικρότερα), δεν νοιάζονται για τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν, όταν αναφέρονται στη «μεσαία τάξη», για να αποσπάσουν την συναίνεση σας στις αντιλαϊκές πολιτικές. Τα σχέδια “Ελλάδα 2.0”, “Ελλάδα+” των Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ δεν προορίζονται για τις δικές σας ανάγκες, αλλά για τα μονοπώλια της “πράσινης” και ‘ψηφιακής” οικονομίας.

Οι μικροεπαγγελματίες μόνο με ισχυρό ΚΚΕ, µπορούν να αποκτήσουν τη δική τους φωνή. Nα ανοίξουν μαζί με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά το δρόµο της αντεπίθεσης για την διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Με ισχυρό ΚΚΕ υπάρχει διέξοδος. Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώµατα µπορεί να εξασφαλίσει ανώτερη ποιότητα ζωής και να σπάσει τα δεσµά των σηµερινών αδιεξόδων, αρκεί να γίνει λαϊκή ιδιοκτησία. Εµπόδιο σ΄ αυτή την προοπτική είναι το καπιταλιστικό κέρδος και η εξουσία που το στηρίζει, γι’ αυτό και χρειάζονται ριζικές αλλαγές στην ίδια την οικονοµική και πολιτική οργάνωση της κοινωνίας. Μέσω της κοινωνικοποιηµένης παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασµού της, µπορούν να τεθούν στην υπηρεσία του εργαζόμενου ανθρώπου οι σηµερινές παραγωγικές δυνατότητες, τα επιτεύγµατα της επιστήµης και της τεχνολογίας. Να διασφαλίσουν την ολόπλευρη κάλυψη και των σύγχρονων λαικών αναγκών. Να περιορίσουν τον καθηµερινό µόχθο και να εξασφαλίσουν σταθερή εργασία µε ανθρώπινα ωράρια, υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Μόρφωσης, σύγχρονες υποδοµές αντιπληµµυρικής – αντιπυρικής – αντισεισµικής προστασίας, αλλά και πρόσβαση στον Πολιτισµό, τον Αθλητισµό, για τη δηµιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου για όλους και όλες.