ΑΠΟΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της δημοτικής αρχής

Σε εξέλιξη βρίσκεται και στο Δήμο Ελασσόνας μέχρι τέλους του χρόνου η διαδικασία της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την ΕΛΣΤΑΤ, πανελλαδικά, με στόχο τη συγκέντρωση πρόσφατων και έγκυρων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή έχει ολοκληρωθεί και πλέον η διαδικασία συνεχίζεται με τον παραδοσιακό τρόπο. Ο Δήμος Ελασσόνας απευθύνει για άλλη μια φορά, κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στην απογραφή, να συνεργαστούν και να διευκολύνουν τους απογραφείς στη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων καθώς η συμμετοχή όλων στην απογραφή είναι σημαντική και καθοριστική.

Απογραφόμαστε στο Δήμο Ελασσόνας – Δυναμώνουμε τον τόπο μας, για να μπορέσει ο δήμος να ενισχύσει τη δύναμη του και έτσι να διεκδικήσει περισσότερους πόρους και περισσότερα έργα.

Πως συνεχίζεται να διενεργείται η Απογραφή 2021:

Για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπόρεσαν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει, με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ώστε να τους επισκεφτούν.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ