Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΕΜΒΑΖΕΙ

Δήλωση της βουλευτού Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Άννας Βαγενά

Πριν από μερικές μέρες σε συζήτηση στη Βουλή, η Κυβέρνηση, μέσω του κ. Γεραπετρίτη, αναρωτιόταν σχετικά με την τραγική διαχείριση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, ποιος είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα υπήρχε νέο κύμα και αν είχε στοιχεία για αυτά που έλεγε. Ανίκανοι μπροστά στις ανάγκες της χώρας, τρέχουν μονίμως πίσω από τις εξελίξεις. Με απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για… τις 3 Ιανουαρίου, τα οποία, βεβαίως, ξεπεράστηκαν πριν καν εφαρμοστούν, λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα σήμερα, 29/12/21 να συνεδριάζει για νέα μέτρα).

Και πάλι συστάσεις και πάλι ατομική ευθύνη. Κουβέντα όμως για αξιόπιστη ιχνηλάτηση με μαζικούς δωρεάν ελέγχους για τον πληθυσμό, για αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα μεταφοράς, για αλλαγή των πρωτοκόλλων στα σχολεία, για ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει και για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Ακόμα και το μέτρο της τηλεργασίας ανακοινώθηκε θολό, με καθυστέρηση και χωρίς διευκρινίσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνόησε και αγνοεί τόσο τις συστάσεις των επιστημόνων όσο και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που, καιρό τώρα, προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα. Συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική που οδηγεί σε ανεξέλεγκτη κατάσταση την υγεία, την οικονομία, το εισόδημα.

Εξαιτίας δε, του αδιεξόδου που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, κάθε βεβαιότητα έχει καταρρεύσει:

Η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα τύπου… αμπεμπαμπλόμ και ομολογώ ότι δεν περίμενα πως θα έβγαινε μέσα σε ελάχιστες ώρες να μας επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «Δεν θα διστάσουμε ποτέ όχι μόνο να πούμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να πουλήσουμε το εθνικό μας προϊόν (σ.σ. τον τουρισμό), αλλά και να σας πληρώνουμε μέσω διαφημίσεων για να μη μας κάνετε δύσκολες ερωτήσεις και να μην ειρωνεύεστε τον πρωθυπουργό». Αυτόν δηλαδή που παριστάνει τον πρωθυπουργό, ο οποίος έφυγε εκδρομούλα στα Ζαγοροχώρια (πάλι καλά που κράτησε ανοιχτό το προσωπικό και το υπηρεσιακό του κινητό και έμαθε για τα 21.657 νέα κρούσματα, καθώς απολάμβανε τα γραφικά καλντερίμια) κι άφησε πίσω του έναν υπουργό, τον κ. Γεωργιάδη, που δεν διστάζει καθόλου να βγαίνει και να λέει ξεδιάντροπα, ότι καλά έκανε το περασμένο καλοκαίρι ο Μητσοτάκης και είπε ψέματα για το τελευταίο μίλι της πανδημίας μόνο και μόνο για να προσελκύσουμε τουρίστες. Και ότι, αν χρειαστεί, θα το ξανακάνει!

Σε μια κανονική χώρα, αυτός προφανώς δεν θα ήταν πλέον υπουργός ούτε φυσικά ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Εδώ όμως, δεν κουνιέται φύλλο, ζούμε την απόλυτη δημοσιογραφική αφασία, καθώς η ΕΣΗΕΑ αντί να βάλει φρένο στον πολιτικά απαράδεκτο Γεωργιάδη για όσα απειλητικά ξεστόμισε σε βάρος της δημοσιογράφου, γνωστά σάιτς σχεδόν εγκαλούν τη δημοσιογράφο, γιατί εκνεύρισε, λέει, τον υπουργό, ειρωνευόμενη δήθεν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δηλαδή, κύριε Γεωργιάδη είναι ντροπή η ειρωνεία απέναντι εκείνον που, σε συνέντευξή του, είχε δηλώσει ότι δεν πρέπει να μετράμε τα κρούσματα αλλά τη θετικότητα, η οποία έχει όριο συναγερμού το 3%, και έφυγε για τριήμερο την ημέρα που η θετικότητα άγγιξε το 10% (9,76% για την ακρίβεια, τη Δευτέρα);

Μήπως είναι ντροπή να λοιδορούμε τον Μάκη τον Βορίδη, τον τσεκουράτο, που χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας για να μάθει ότι η μάσκα αυξημένης προστασίας, που σωστά προτείνεται αντί της απλής χειρουργικής, είναι ημερήσιας χρήσης; Με ό,τι  μπορεί μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την τσέπη της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Όχι, κύριοι, δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι αυτά που κάνετε εσείς εις βάρος μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ