ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Το μήνυμα του Χρ. Κέλλα από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεδεών στον Τύρναβο

Στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Γεδεών, που πραγματοποιήθηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Πολιούχου του Τυρνάβου, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερωνύμου, και Περιστερίου, κ. Γρηγορίου, συμμετείχε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς αναφώνησε «άξιος» συγχαίροντας τον π. Δημήτριο Τσιγάρα, γιο του ιερέα του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου Τυρνάβου, π. Κωνσταντίνου Τσιγάρα, για την εις Διάκονο Χειροτονία του από τον Δεσπότη, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δήλωσε:

«Ο Νομός μας έχει την ευλογία να γιορτάζει τους αγίους του που μαρτύρησαν για την πίστη τους συμβάλλοντας στην εγρήγορση του Γένους και ανοίγοντας τον δρόμο για την Επανάσταση του 1821. Ένας από αυτούς ήταν και ο Άγιος Γεδεών, τη μνήμη του οποίου τιμούμε και γιορτάζουμε τόσο στον Τύρναβο και τη Λάρισα όσο και σε όλη τη Θεσσαλία.

Η αφοσίωση του Αγίου στον Τριαδικό Θεό υπήρξε παραδειγματική κατά την επίγεια ζωή του. Η πρόσκαιρη μεταστροφή του προς τη θρησκεία των Τούρκων κατακτητών τον ώθησε να επιστρέψει στην Εκκλησία πιο δυνατός και να καταβάλει αδιάκοπο πνευματικό αγώνα εμψυχώνοντας τους υπόδουλους προγόνους μας που στέναζαν υπό τον οθωμανικό ζυγό.

Εύχομαι η πορεία της ζωής του Αγίου μας να εμπνεύσει όσους συμπατριώτες μας αρνούνται τη θλιβερή πραγματικότητα της πανδημίας, ώστε να συνταχθούν με την επιστημονική αλήθεια και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, δυναμικά, την παραλλαγή “Όμικρον”.

Είναι στο χέρι μας να ξεπεράσουμε τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, πραγματοποιώντας τους εμβολιασμούς και τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Χρόνια πολλά στον Τύρναβο και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ