Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΔΕΩΝ

Με μεγάλη κατάνυξη, στη σκια της πανδημίας  και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ο Τύρναβος τίμησε σήμερα τον πολιούχο του Αγιο Γεδεών. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο φερώνυμος Ναός όπου βρίσκεται ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου.

Το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο και συλλειτουργούντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερώνυμο, ο οποίος καλοσώρισε δια θερμών λόγων τον φιλοξενούμενό του Ιεράρχη και τον ευχαρίστησε για την αγάπη του τόσο προς τον Άγιο Γεδεών, όσο και προς την πόλη του Τυρνάβου, με την οποία έχει άρρηκτους δεσμούς, επιδίδοντας του και μία φιλοτεχνημένη εικόνα του Αγίου Γεδεών.

Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Διάκονο χειροτονία του κ. Δημητρίου Τσιγάρα, υιού του εφημερίου του Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου π. Κ. Τσιγάρα. Στις παραινέσεις του προς τον νέο κληρικό, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι στη σύγχρονη εποχή και η Ιερωσύνη είναι μαρτύριο, καθώς ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας μαίνεται, ιδίως σε όσους κάνουν ανυπακοή στην Εκκλησία και τολμούν να δηλώνουν ότι θα τη “διορθώσουν”. Κάλεσε δε τον νέο κληρικό τέτοιο φρόνημα να καλλιεργεί στις ψυχές των πιστών, ώστε να συνεχίζεται η παράδοση της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέδειξε την καταγωγή του νέου διακόνου Δημητρίου από το Αργυροπούλι Τυρνάβου υπογραμμίζοντας ότι ο κάθε τόπος πρέπει να βγάζει τον ιερέα του και ότι το κάθε χωριό πρέπει να έχει τον ντόπιο παπά του, γιατί αλλιώς εκείνος πονά τον τόπο και τους ανθρώπους. Στο νέο κληρικό φώναξαν όλοι κλήρος και λαός το άξιος και του ευχήθηκαν να είναι στερεωμένος, εις έτη πολλά.

Παρόντες στην πανήγυρη ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκκουρας, οι Βουλευτές του Νομού κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Βασίλειος Κόκκαλης, Ευαγγελία Λιακούλη και άλλοι επίσημοι της πόλεως του Τυρνάβου και της Περιφερειακής Ενότητας Λαρίσης.

Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Ακολουθίας, μετέβη εποχούμενος σε όλο τον Τύρναβο, κρατώντας στα χέρια του την Κάρα του Αγίου Γεδεών και ευλόγησε όλη την πόλη και τους κατοίκους της.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ