Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΝΚΥΛ

Η ΔΗΠΑΚ Συνεργαζόμενοι ευχαριστεί τους συναδέλφους για την στήριξή τους στις αρχαιρεσίες της 23ης Δεκεμβρίου και για την ανάδειξή της σε 1η δύναμη για δεύτερη συνεχή θητεία με 5 από τις 7 έδρες στο ΔΣ, 2 από τις 3 στην Ελεγκτική Επιτροπή, 5 από τους 6 αντιπροσώπους στην ΟΕΝΓΕ και 4 από τους 6 στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αντίστοιχα.

Χαιρετίζουμε την αύξηση του ποσοστού της συμμετοχής των συναδέλφων μας στις αρχαιρεσίες στο 78,5 % (ψήφισαν 256 από τα 326 μέλη), η οποία θεωρούμε ότι ήταν κυρίως αποτέλεσμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αλλά και της δράσης μας σε τομείς που καλλιεργούν την συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας. Επίσης 44 συνάδελφοι συμμετείχαν ως υποψήφιοι με τον συνδυασμό μας, συνάδελφοί παρόντες στους αμέτρητους αγώνες της ΕΙΝΚΥΛ το προηγούμενο διάστημα. Χαρακτηριστικό της πρωτοφανούς συσπείρωσης του συλλόγου είναι ότι οι υποψήφιοι από 24 το 2019, έφτασαν τους 62 συνολικά σε αυτές τις εκλογές.

Οι θέσεις της παράταξής μας, εκφράστηκαν μέσω της δράσης και των θέσεων της ΕΙΝΚΥΛ, της ΟΕΝΓΕ, της Διακήρυξης μας, όπως και της συμπόρευσης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο και τους συνταξιούχους για την ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, για υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Παρά τον μεγάλο φόρτο εργασίας και τις ειδικές συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία καταφέραμε να γίνουν οι εκλογές με μεγάλη επιτυχία προ της εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη και των αντιδραστικών αλλαγών που επιδιώκει να επιφέρει στην λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων.

Δώσαμε την μάχη αυτή σε συνθήκες σκληρής, μαζικής επίθεσης από πλευράς της κυβέρνησης εναντίον του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που εξυπηρετεί την μείωση των κρατικών δαπανών για την Υγεία, την μετατροπή των Νοσοκομείων σε μιας νόσου με το κλείσιμο των χειρουργείων και την ενίσχυση της κερδοφορίας του ιδιωτικού τομέα, την προώθηση των ΣΔΙΤ μέσω της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και τον αποκλεισμό του λαού από την σύγχρονη, επαρκή και ποιοτική περίθαλψη. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε με τις αδυναμίες , την κούραση και το άγχος μας για το μέλλον του Δημοσίου συστήματος Υγείας και απολογούμαστε σε εσάς στα τμήματα και στα Κέντρα Υγείας.

Αντιμετωπίσαμε με φρόνηση και ψυχραιμία τις ανήθικες επιθέσεις που δεχθήκαμε οι οποίες ξεπέρασαν τα όρια του συνδικαλισμού και της συναδελφικότητας επιδιώκοντας την απόκρυψη της ανυπαρξίας τους τα τελευταία χρόνια, την διάλυση του συλλόγου εως το 2019 την διαφορετική στάση απέναντι σε όποιες Διοικήσεις και απέναντι στους συναδέλφους στις συνελεύσεις , την γραμμή ενσωμάτωσης ότι τώρα δουλεύουμε, σκύβουμε το κεφάλι γιατί έχουμε πανδημία και θα λογαριαστούμε μετά σε κάποιες πολύ κρίσιμες μάχες με στόχο να πάψει η ΕΙΝΚΥΛ να έχει την αγωνιστική κατεύθυνση που απέκτησε την τελευταία τριετία και να ξαναγίνει η ΕΙΝΚΥΛ ένας σύλλογος σφραγίδα με τους συναδέλφους στην γωνία.

Το διάστημα που θα ακολουθήσει και ενώ η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Από τον Μάρτιο του 2019 δώσαμε την μάχη με την σημερινή όπως και την προηγούμενη κυβέρνηση για να υπερασπίσουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Απέναντι σε όλα αυτά εμείς θα συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά να οργανώνουμε μαζικές – αγωνιστικές διαδικασίες με την συμμετοχή όλων των συναδέλφων, θα είμαστε δίπλα στο πρόβλημα του κάθε συναδέλφου. Θα συνεχίσουμε όχι μόνοι μας, αλλά μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία υγειονομικών του νομού μας, μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων.

Απαιτούμε – διεκδικούμε:

Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας με κατεπείγουσες διαδικασίες και μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων. Μονιμοποίηση των επικουρικών Γιατρών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας

Όχι στην μετατροπή του Νοσοκομείου σε νοσοκομείο μιας νόσου, να ανοίξουν άμεσα τα χειρουργεία και οι κλινικές. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται με το σύνολο των δομών τους, συμπεριλαμβανομένων και των κλινών ΜΕΘ και για covid και για non-covid ασθενείς χωρίς αποζημίωση.

Ένταξη του συνόλου του ιδιωτικού τομέα στον κρατικό σχεδιασμό, οργανωμένα και με κεντρικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ενίσχυση του ΓΝΛ και των Κ.Υ με τις αναγκαίες ιατροτεχνολογικές υποδομές. Άμεσα να καλυφθούν οι ελλείψεις σε εργαστηριακά και υλικά στο Νοσοκομείο . Μικροβιολογικά εργαστήρια σε όλα τα Κέντρα Υγείας.

Κτηριακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας- νέα πτέρυγα , κτηριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας ,

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ