ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 78η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Ελασσόνας και της μαρτυρικής κοινότητας Δομενίκου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του συμβουλίου κοινότητας και του συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δομενίκου κ. Στάθη Ψωμιάδη, την τοπική σύμβουλο και αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Ελένη Τσιάρα και το μέλος του ΔΣ του συλλόγου κ. Γιώργο Βαρσάμη. Σημειώνεται ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει εκλεγεί μέλος του ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας ως εκπρόσωπος του Δήμου Ελασσόνας.

Την πρόσκληση στην κοινότητα Δομενίκου του Δήμου Ελασσόνας απηύθυνε ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Τέσσερις Πόλεις. Μία ιστορία» έγινε παρουσίαση του Ολοκαυτώματος του Δομενίκου και των προσπαθειών για την απόδοση δικαιοσύνης στις οικογένειες των θυμάτων, με ειδική μνεία στην πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Λάρισας που απέρριψε την αγωγή των κατοίκων του Δομενίκου επικαλούμενο την ετεροδικία του Ιταλικού κράτους. Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι εναντίον της δικαστικής απόφασης οι οικογένειες των θυμάτων άσκησαν ήδη έφεση που προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 22-9-2022. Η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στις μνήμες από τη θηριωδία των κατακτητών στις Μαρτυρικές πόλεις Καλάβρυτα, Δοξάτο Δράμας, Κομμένο Άρτας και Δομένικο Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021.

Επίσης, κατά ευτυχή σύμπτωση, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 μία ακόμη Ελασσονίτικη παρουσία έγινε αισθητή στα Καλάβρυτα και στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Άθλον ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη-Κουτσοχέρα». Η μαθήτρια του Γυμνασίου Τσαριτσάνης Βασιλική Παμπόρη διακρίθηκε για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό ποίησης λαμβάνοντας το 1ο βραβείο. Η μαθήτρια συνοδευόταν από την καθηγήτριά της κ. Χρυσούλα Καπετάνου, φιλόλογο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ