ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Copernicus επέλεξε να ευχηθεί χρόνια πολλά σε όλη την Ευρώπη με τις ευχετήριες κάρτες των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γόννων.
Το σχολείο συμμετείχε στα τέλη Οκτωβρίου στο πρόγραμμα BeyondEDU του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να φέρει κοντά το διάστημα και την παρατήρηση της Γης στους μαθητές και στις μαθήτριες σχολείων όλης της χώρας.

“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για τους μαθητές μας και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας η συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα, καθώς μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τόσο το δύσκολο εκπαιδευτικό μας έργο, όσο και την προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων από τους μαθητές μας”, δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου κα Κωνσταντίνα Μπούτου.

Το πρόγραμμα Κοπέρνικος (Copernicus) είναι ένα επιστημονικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρακολούθηση της Γης. Η συλλογή δεδομένων γίνεται από ένα σύνθετο σύστημα δορυφόρων αλλά και επίγειων μέσων, που καλύπτουν έξι θεματικές περιοχές: ξηρά, θάλασσα, ατμόσφαιρα, κλιματική αλλαγή, διαχείριση κινδύνου και ασφάλεια. Οι παρατηρήσεις του προγράμματος έχουν ευρεία εφαρμογή, μεταξύ άλλων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον τοπικό προγραμματισμό, στη γεωργία, στη δασολογία, στην αλιεία, στην υγεία, στις μεταφορές, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στον τουρισμό, στην πολιτική προστασία.

 «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαστημική τεχνολογία και την τηλεπισκόπηση εισάγει τους/τις μαθητές/τριες της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης στον τεχνολογικό κόσμο της δορυφορικής τηλεπισκόπησης, προσφέροντας γνώσεις και ερεθίσματα γύρω από καινοτόμες θεματικές που δεν περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία και συνδέουν την υποχρεωτική εκπαίδευση με τις σύγχρονες εξελίξεις στην δορυφορική τεχνολογία.

Να ευχαριστήσουμε τους/τις μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων των Γόννων για την ενεργή συμμετοχή τους, καθώς και τον υπεύθυνο του προγράμματος κύριο Μαραγκό Δημήτριο για την συνεισφορά και τη συνεργασία και θεωρούμε ότι θα συνεχιστεί και μελλοντικά», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Σίμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ