ΤΑ ΦΩΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΦΗ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

Το μήνυμα για τα Θεοφάνεια του Μ. Χαρακόπουλου που σημείωσε ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι κατεξοχήν ορθόδοξη στάση ζωής

Στα επίκαιρα μηνύματα των Φώτων εν μέσω πανδημίας και υδατικού ελλείμματος αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τον καθαγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Πηνειό ποταμό από τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του ευχήθηκε «τα Φώτα να διαλύσουν τα νέφη της σύγχυσης και της πλάνης, που δυστυχώς εν μέσω πανδημίας, στις μέρες μας, βρίσκουν εύφορο έδαφος, καθώς στο διαδίκτυο περισσεύουν οι θεωρίες συνομωσίας. Καλή φώτιση! Το Φως και μόνον το Φως το αληθινό να φωτίζει τα βήματα όλων μας, με πνεύμα συνέσεως -όπως πριν λίγο ψάλλαμε».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προέτρεψε όλους «καθώς σήμερα αγιάζονται τα ύδατα, αγιάζεται των υδάτων η φύσις, όπως γράφει ο ιερός υμνωδός, να προβληματιστούμε για τη σχέση μας με τη φύση, με το περιβάλλον. Το νερό είναι ζωή! Και ιδιαίτερα εδώ, στη Θεσσαλία που απειλείται με ερημοποίηση, οφείλουμε να κάνουμε καθημερινά πράξη την ορθολογική διαχείριση του νερού. Ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο σεβασμός στη φύση είναι εντέλει σεβασμός στη δημιουργία και τον Δημιουργό, στην κτίση και στον Κτίστη των απάντων! Είναι κατεξοχήν ορθόδοξη στάση ζωής!

Χρόνια Πολλά, Καλή Φώτιση σε όλους και σε όλους!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ