ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας Λάρισας που διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στην ΠΔΕ

Ως εκπαιδευτική κοινότητα, έχουμε κάνει σαφές ότι επιθυμούμε τα σχολεία μας να παραμένουν ανοιχτά, αφού αποτελούν τον φυσικό χώρο ανάπτυξης της γνώσης, της κοινωνικοποίησης και της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης για τους μαθητές μας. Προς αυτή την κατεύθυνση οι εκπαιδευτικοί, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, σε πολύ μεγάλο ποσοστό 85%, είμαστε εμβολιασμένοι.

Δυστυχώς, το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά, δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, ώστε αυτό να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια. Θα μπορούσε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε παράταση των διακοπών για μία εβδομάδα, χρονικό διάστημα που θα αναπληρώνονταν με αντίστοιχη παράταση του διδακτικού έτους.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν προχώρησε ούτε στην ικανοποίηση των αιτημάτων του Κλάδου για μείωση των μαθητών στα πολυπληθή τμήματα με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών που υπάρχουν ( και είναι εκατοντάδες σε όλη τη χώρα), ούτε στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας.
Διεκδικούμε:

Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις πολυπληθείς τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες .

Να μειωθεί το ποσοστό 50+1 νοσήσαντες που απαιτείται για το κλείσιμο Τμήματος.

Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλα τα σχολεία σταθερά ,περιοδικά και στοχευμένα και εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων.

Να λειτουργήσουν ειδικές δομές, σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ελέγχονται.

Να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών άμεσα με προσλήψεις Αναπληρωτών . Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας

Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να μπορούν να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.

Να γίνουν προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.

Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους που νοσούν. ( 10 ημερών)

Διεύρυνση των ευπαθών ομάδων, κυρίως όταν πρόκειται για σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Οι μεταφορές των μαθητών να γίνονται με αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα, προς αποφυγή ή περιορισμό της διασποράς.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΜΕΣΑ :

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 2 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Κλιμακώνουμε τις διεκδικήσεις μας δυναμικά τις αμέσως επόμενες ημέρες, επανεκτιμώντας τα δεδομένα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ