Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΣΙΑΠΛΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Δείτε τί ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Διανύσαμε πάνω από το μισό της θητείας του Π.Σ, σε συνθήκες που οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, βίωσαν και βιώνουν:

  • τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας, των φυσικών φαινομένων (πλημμυρών, σεισμών, πυρκαγιών)
  • των νέων κρισιακών φαινομένων της καπιταλιστικής οικονομίας και της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών,
  • της ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποιείται ενιαία από Ε.Ε, κυβέρνηση, περιφερειακή αρχή και δημοτικές αρχές, είτε ελέγχονται από τη Ν.Δ, είτε από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, η οποία χτυπά το λαϊκό εισόδημα, φέρνει μεγάλη ακρίβεια, ανεργία, αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ ενισχύει το ιδιωτικό, αφήνει αθωράκιστες πόλεις και χωριά από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κι όλα αυτά για να στηρίζεται η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλεγήκαμε με τη Λαϊκή Συσπείρωση, είχαμε ξεκαθαρίσει προεκλογικά και στην αρχή της θητείας του Π.Σ, ότι θα ασκούμε αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, απέναντι σε κάθε αστική κυβέρνηση και στην περιφερειακή αρχή, που υλοποιεί την ταξική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου στη Θεσσαλία και σε όσους συμπλέουν μαζί της στρατηγικά.

Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, μέσα και έξω από το Π.Σ, με τις παρεμβάσεις μας και κυρίως με την οργάνωση και στήριξη των αγώνων των εργατών, των βιοπαλαιστών αγροτών, επαγγελματιών και της νεολαίας, για την προστασία της υγείας και της ζωής τους, του εισοδήματος και της απασχόλησής τους, της μόρφωσής τους. Για την προστασία του περιβάλλοντος, την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες, σεισμό, πυρκαγιές, την αποκατάσταση των ζημιών με ευθύνη του κράτους, τον σχεδιασμό και την γρήγορη υλοποίηση των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας. Ενάντια στην παρουσία των αμερικάνικων βάσεων στη Θεσσαλία και στη χώρα μας, τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. Για την απομόνωση της «Ελληνικής Αυγής» που στηρίχθηκε από τη ναζιστική, εγκληματική Χ.Α και την αποπομπή της από τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια μετά και από την καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση.

Κόντρα στο αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης που υπηρετείτε όλες οι αστικές παρατάξεις, το νέο ληστρικό εκλογικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, για να ενισχύσει τους αστικούς κρατικούς θεσμούς όπως είναι οι περιφέρειες και δήμοι, την κυριαρχία των αστικών κομμάτων σ’ αυτούς, με τον περιορισμό της εκπροσώπησης του ΚΚΕ, μαζί με τα μέτρα περιορισμού της δράσης των συνδικάτων, για να προχωράνε ευκολότερα οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Και οι σημερινές δημαιρεσίες πραγματοποιούνται στη βάση του αντιδραστικού νομικού πλαισίου της Ν.Δ, που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ με τον «Κλεισθένη 1», που κάνει περιφέρειες και δήμους, ακόμα «φιλικότερους» στα επιχειρηματικά συμφέροντα και πιο εχθρική για τη λαϊκή πλειοψηφία.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της θητείας του Π.Σ, δεν μπήκαμε στο προεδρείο, με δεδομένο ότι το αξίωμα του προέδρου, που από το νόμο δίνεται στην παράταξη του περιφερειάρχη, συγκεντρώνει τις όποιες αρμοδιότητες, ενώ τα άλλα αξιώματα (αντιπρόεδρος, γραμματέας) είναι διακοσμητικά. Σ’ αυτή τη θέση παραμένουμε. Δεν θα θέσουμε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα που μας αναλογεί και θα απέχουμε στην διαδικασία εκλογής προεδρείου

Σε ότι αφορά την εκλογή Οικονομικής Επιτροπής, παρ’ ότι διαφωνούμε με την μεταφορά αρμοδιοτήτων σ’ αυτήν, απ’ το Π.Σ, θα θέσουμε υποψηφιότητα για την έδρα που δικαιούμαστε, για να παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις της.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ