ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας μετατίθεται το πρόβλημα της διανομής των self test στα σχολεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν τα προμηθεύτηκαν, μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τα σχολεία τη Δευτέρα 10/1

Μετά τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων εκπαιδευτικών και γονέων για την αδυναμία προμήθειας self test λόγω έλλειψης στα φαρμακεία, το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Υγείας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση αναφορικά με την διάθεση των self test.

Όπως αναφέρει οι Διευθυντές και οι καθηγητές των σχολείων οφείλουν να προμηθεύσουν με self test τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δεν προμηθεύτηκαν self test.

Στην περίπτωση που δεν έχουν τα σχολεία, οι Διευθυντές των Σχολείων μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self test για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Α. Κόπτσης, επικοινώνησε με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης όλης της χώρας, για να βρίσκονται σε ετοιμότητα να ενημερώσουν τους Διευθυντές των σχολείων, ώστε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου το πρωί να βρίσκονται νωρίς στις θέσεις τους στα σχολεία στις 7π.μ, για να προμηθεύσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δεν βρήκαν self test και τα οποία υποχρεούνται να διενεργήσουν για να συμμετάσχουν στο μάθημα, από το απόθεμα το οποίο υπάρχει στα σχολεία όταν είχε δοθεί ένας αριθμός τεστ στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, οι γονείς «θα το κάνουν στα παιδιά τους με δική τους ευθύνη είτε επιστρέφοντας στο σπίτι τους είτε εκτός σχολικού χώρου» καθώς όπως διευκρίνισε ο κ. Κοπτσής «κανένας μαθητής δεν θα μπαίνει στο σχολείο χωρίς αρνητικό σελφ τεστ». «Αν ο γονέας επιστρέψει στο σπίτι του, θα το δηλώσει ο ίδιος στην πλατφόρμα, αλλιώς αν γίνει έξω από το σχολείο θα το δηλώσει το αποτέλεσμα ο Διευθυντής του σχολείου» είπε ο γενικός γραμματέας.

Προφανώς είναι εύκολο να καταλάβει κανείς αυτό που θα βιώσουν εκπαιδευτικοί και γονείς αύριο Δευτέρα στα σχολεία. Οι γονείς που δεν μπόρεσαν με ευθύνη της πολιτείας να προμηθευτούν self test για τα παιδιά τους θα πρέπει αύριο πρωί να αφήσουν τη δουλειά τους όσοι εργάζονται, να έρθουν στο σχολείο να παραλάβουν τα self test από το σχολείο και να ξαναγυρίσουν σπίτι να κάνουν το self test στο παιδί τους. Εναλλακτικά, όπως ενημερώνει ο γγ του ΥΠΑΙΘ θα πρέπει να το κάνουν έξω από το σχολείο και να ανακοινώσουν το αποτέλεσμα στους εκπαιδευτικούς για να το δηλώσουν εκείνοι στην πλατφόρμα.

Από την άλλη οι εκπαιδευτικοί από αύριο και πάλι θα πρέπει να ξαναβγάλουν 4 χέρια και 4 πόδια για να προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις δυνανάλογες ευθύνες που τους ανατίθενται. Χέρι χέρι με τις ευθύνες και οι ατέλειωτες οδηγίες, εντολές, διευκρινίσεις κλπ που τους στέλνει το υπουργείο Παιδείας, στην ουσία όχι για να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, αλλά για να μεταθέσει τις ευθύνες σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό. Στη λογική “προβλεπόταν από την Εγκύκλιο” το υπουργείο Παιδείας φορτώνει στους εκπαιδευτικούς ασήκωτα εξωδιδακτικά βάρη και λιπαίνει το έδαφος για τη δημιουργία “αποδιοπομπαίων τράγων” εάν κάτι “σκαλώσει”

Φυσικά για το πως θα γίνεται και μάθημα δεν αναρωτιέται το υπουργείο Παιδείας. Όσο για τους διευθυντές των σχολείων τι να πει κανείς; Το υπουργείο Παιδείας τους φέρεται σαν τα “παιδιά για όλες τις δουλειές”. Καθημερινές και Κυριακές, γιορτές και αργίες τους αναθέτει ευθύνες τέτοιες που θα μπορούσαν να βγάλουν σε πέρας μόνο μια σειρά γραμματείς, φύλακες, ψυχολόγοι, γιατροί κλπ
Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας:

Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

• Εχθές (Παρασκευή) και σήμερα το πρωί (Σάββατο), λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα σελφ-τεστ. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με σελφ τεστ για το άνοιγμα της Δευτέρας.

alfavita.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ