ΜΕ ΝΤΡΙΠΛΑ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΟΙ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανοιγμα προς τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου που εκ του νόμου δεν μπορούν να συμμετάσχουν, βάσει των νομοθετικών παρεμβάσεων Θεοδωρικάκου, στο προεδρείο του δ.σ., στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Τυρνάβου έκανε σήμερα ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών, Στ. Ροντούλης ο οποίος αφού κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του τότε υπουργού Εσωτερικών ανακοίνωσε στο σώμα ότι η παράταξή του θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στις άλλες παρατάξεις (ΣΥΝ Πολιτεία και Λαϊκή Συσπείρωση) να συμμετάσχουν στα όργανα διοίκησης του δήμου δεν θα έχει υποψήφιο ούτε για τη θέση του αντιπροέδρου στο δ.σ., ούτε για μέλη στις 2 επιτροπές.

Μετά από αυτή την εξέλιξη στη θέση του αντιπροέδρου του δ.σ. εκλέχθηκε ο προερχόμενος από την παράταξη “Η Πόλη που Θέλουμε” Θωμάς Κόμπος με 19 ψήφους και στη θέση της γραμματέως η προερχόμενη από τη ΣΥΝ Πολιτεία Φανή Μπίλιου με 16 ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κόμπος πήρε 3 ψήφους περισσότερες από τον προερχόμενο από την παράταξη του δημάρχου πρόεδρο του δ.σ. Γιώργο Σακούτσιο που πήρε 16 ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Οικονομική επιτροπή από την παράταξη της πλειοψηφίας πέραν του δημάρχου που είναι πρόεδρος και των 2 αντιδημάρχων Λ. Μανδηλά και Χρ. Κατσαρού εκλέχθηκαν οι Γ. Σακούτσιος, Α. Αμάρι, Φ. Μπίλιου και Δ. Μπάσμπα, ενώ στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πέραν του δημάρχου που είναι πρόεδρος και των 2 αντιδημάρχων Αν. Γιαννόπουλου και Κ. Χρυσοβέργη εκλέχθηκαν οι Γ. Γκάτσος, Αθ. Αβδουλάς, Μ. Παιδή και Στ. Τσικριτσής.

Ο Σ. ΑΜΑΡΙ

Στην αρχή της διαδικασίας στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Πόλης Που θέλουμε στην τοποθέτησή του σημείωσε:

«Δεν σας κρύβω πως πρόθεσή μας ήταν να μην συμμετέχουμε στην σημερινή διαδικασία παρωδία εκλογής προεδρείου δημοτικού συμβουλίου και επιτροπών, έτσι όπως κατάντησε την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου ο πρώην υπουργός εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, με νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν σέβονται την δημοκρατία και τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου.

Ωστόσο επειδή εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς και την δημοκρατία αλλά και τους δημότες που μας τίμησαν και μας έφεραν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου για να υπηρετήσουμε τον δήμο, θα συμμετέχουμε στην σημερινή διαδικασία.

Ελπίζουμε ωστόσο κ. Δήμαρχε μέσα στο 2022 να μην χρειαστεί να προσέλθουμε για να ξαναψηφίσουμε για Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου”.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή διαδικασία η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από τη διαδικασία εκλογής προεδρείου καταγγέλλοντας τις προβλέψεις του Κλεισθένη που επιφυλάσσει διακοσμητικό ρόλο στα προεδρείο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Μπαντόγιας αφού ο επικεφαλής Στ. Χατζηκράχτης απουσίαζε επειδή βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ