ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ «ΆΛΦΑ» ΚΑΙ «ΠΙ» ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

Του Βασίλη Κόκκαλη, βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Όταν ο Μίλαν Κούντερα είχε γράψει πως η αισιοδοξία είναι το όπιο του λαού προφανώς και δεν είχε υπόψη του ούτε την πανδημία του κορονοϊού ούτε πώς θα την διαχειριζόταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κι όμως, η φράση του ταιριάζει γάντι με την προπαγάνδα που μας πλασάρουν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού του 2020, σύμφωνα με την οποία μέχρι τώρα έχουν κερδίσει τη μάχη τουλάχιστον τρεις φορές.

Ο πρωθυπουργός διανύει μόνος του, όπως φαίνεται, το τελευταίο μίλι της πανδημίας από το Φεβρουάριο του 2021 κι έχουμε αισίως Ιανουάριο του 2022. Όχι τίποτα άλλο, αλλά ο ίδιος είναι καλογυμνασμένος, συνεπώς δεν μπορεί να επικαλεστεί μειωμένες σωματικές αντοχές για το ότι ένα χρόνο τώρα δεν μπορεί να ολοκληρώσει αυτό το μίλι…

Την ώρα που δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορύφωση των συνεπειών της μετάλλαξης Όμικρον και οι νεκροί σε καθημερινή βάση παραμένουν μερικές δεκάδες και τα κρούσματα μερικές δεκάδες χιλιάδες, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αλλά κι αρμόδιοι υπουργοί με επιστημονική μάλιστα κατάρτιση, όπως η Μίνα Γκάγκα, κάνουν προβλέψεις για σύντομο τερματισμό του κακού κι επιστροφή στην κανονικότητα. Πάνω σε αυτή την επικοινωνιακή επίθεση βασίζουν και το άνοιγμα των σχολείων με το ανεύθυνο, για να μην το χαρακτηρίσω εγκληματικό, κλείσιμο ενός τμήματος μόνο όταν ασθενήσει το 50%+1 μιας τάξης.

Αρκεί, εξάλλου, μια σύντομη επισκόπηση του διεθνούς Τύπου, ιδίως των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου, για να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε ότι η εικόνα εφησυχασμού και χαλάρωσης μόνο στην Ελλάδα παρουσιάζεται. Στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία οι κυβερνήσεις βρίσκονται σε συναγερμό, τα αυστηρά μέτρα παρατείνονται και οι πολίτες τελούν σε εγρήγορση. Στη χώρα μας, όμως, αποκρύβεται ότι θερίζει ακόμα η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Οι κυβερνώντες είναι ικανοί να μας παρουσιάσουν άλλη μια «έγκυρη» δημοσκόπηση η οποία θα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τελειώσαμε με τον covid. Πώς να μην ισχυρίζομαι συνεπώς βασίμως ότι η Ανευθυνότητα- ας την ονομάσουμε «μετάλλαξη Άλφα»- και η Προπαγάνδα- «μετάλλαξη Πι»- πλήττουν σοβαρά την κυβέρνηση, με τις συνέπειες να τις πληρώνει ο λαός;…

Ένα μεγάλο αλλά…

Φυσικά κι όλοι μας θέλουμε να τελειώνουμε με αυτόν τον εφιάλτη, ο οποίος μας έχει στερήσει πρώτα και κύρια συγγενείς, φίλους και συμπολίτες μας, αλλά και εισοδήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή καταθέτει προτάσεις τις οποίες επικαιροποιεί. Για τα σχολεία, για παράδειγμα, ζητάμε να ανοίξουν ύστερα από μία εβδομάδα και με το πρώτο κρούσμα σε μια τάξη αυτή να κλείνει και οι μαθητές να επιστρέφουν ύστερα από τρεις ημέρες με αρνητικό μοριακό τεστ το οποίο θα πληρώνει το κράτος, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Δεν είναι δυνατό να κλείνει η Βουλή με ένα κρούσμα και να αφήνουμε απροστάτευτα τα παιδιά μας, τους καθηγητές τους κι εν τέλει την κοινωνία ολόκληρη.

Υπάρχει, όμως, κι ένα μεγάλο αλλά στην απαραίτητη εθνική ενότητα ώστε να ξεφύγουμε από τον εφιάλτη. Θέλουμε κι απαιτούμε ειλικρινή και υπεύθυνη ενημέρωση κι όχι προχειρότητες και προπαγάνδα. «Εθνικό είναι το αληθές», που έλεγε κι ο Διονύσιος Σολωμός, αλλά αυτό, δυστυχώς, παραμένει άγνωστο για τη σημερινή κυβέρνηση. Από την πλευρά μου, θα συνεχίσω να πράττω ό,τι μπορώ στην προσπάθεια αφύπνισης μιας κυβέρνησης που έχει κάνει την κρίση ευκαιρία για το μεγαλύτερο πλουτισμό των χορηγών της. Με την ελπίδα και την πίστη ότι το 2022 δεν θα είναι 2021 και 2020 γιατί τις τύχες της χώρας θα αναλάβει μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα έχει στο επίκεντρο τους πολλούς και τα δίκαια αιτήματά τους κι όχι τους λίγους και τις ανήθικες απαιτήσεις τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ