ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΤΕΛΛΑ

Η συγχαρητήρια ανακοίνωση του σχολείου για την επιλογή του σε αποστολές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας

Η διευθύντρια, Κωνσταντινιά Πατσή και ο σύλλογος διδασκόντων στο ΓΕΛ Τυρνάβου συγχαίρει τον μαθητή της Β τάξης, Ανδρέα Ντέλλα [Committee on Security and Defense I (SEDE I)], ο οποίος μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών  της 42ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος επιλέχτηκε για τη στελέχωση  των επιμέρους αποστολών του ΕΚΝΕ σε Διεθνή Φόρα καθώς και σε Περιφερειακές και Εθνικές Συνόδους άλλων Εθνικών Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, σε όλη την Ευρώπη.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν  από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων κ. Kilian Tranchant (LU) ως Πρόεδρο, κα. Σοφία-Καλυψώ Σδράλη (GR), κα. Ελισάβετ Σιδηροπούλου (GR), κ. Amar Rahic (BH) και κ. Jaša Levstik (SI).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι ένας οργανισμός με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, στον οποίο συμμετέχουν σαράντα μία (41) ευρωπαϊκές χώρες. Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ενώ λειτουργεί ανεξάρτητα από κομματικά συμφέροντα. Ετησίως, εμπλέκει στις δράσεις του περισσότερους από 20.000 νέους από όλη την Ευρώπη, προβάλλοντας την κοινοβουλευτική συζήτηση και ενθαρρύνοντας το διαπολιτισμικό διάλογο επί επίκαιρων ευρωπαϊκών θεμάτων. Με τον τρόπο αυτό, εξοπλίζει τους νέους με αρχές όπως αυτές της ειρηνικής γειτνίασης, του διαλόγου, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον άνθρωπο, στη διαφορετικότητα και στο περιβάλλον, εφόδια τα οποία προετοιμάζουν τους πολίτες του αύριο.

Οι Εθνικές Συνδιασκέψεις του ΕΚΝΕ, τα τελευταία χρόνια, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όλες οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ