ΆΜΕΣΑ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Τί συζητήθηκε στη συνάντηση του Χρ. Κέλλα με τον Γ. Γεραπετρίτη

Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφθηκε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη θέτοντας αιτήματα του αγροτικού κόσμου και θέματα που αφορούν την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας.

Υλοποίηση της πρωθυπουργικής εξαγγελίας

Ο Λαρισαίος πολιτικός επανέφερε το μείζον ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ζητώντας να υλοποιηθεί άμεσα η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για κρατική επιδότηση σε ποσοστό 80%. Ιδιαίτερα, τόνισε πως οι εισπρακτικές εταιρείες ενοχλούν αδιαλείπτως τους αγρότες απειλώντας τους ότι θα τους κόψουν το ρεύμα, ενώ οι τελευταίοι δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

Επιστροφή αγροτικού πετρελαίου για όλους τους αγρότες – κτηνοτρόφους

Ο Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε στην ανάγκη καθολικής ισχύος του μέτρου επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο. Τόνισε πως είναι δίκαιο να λάβουν το συγκεκριμένο ευεργέτημα όλοι οι αγρότες και πρότεινε να οριστεί συντελεστής επιστροφής ανά καλλιέργεια και ανά στρέμμα (ξερικά, ποτιστικά, δενδρώδεις, κτηνοτρόφοι) και να παίρνουν οι δικαιούχοι την επιστροφή των χρημάτων σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στο ΟΣΔΕ. Ως γνωστόν, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες των συνεταιρισμών και τους νέους αγρότες.

Παράταση για τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια

Επίσης, έθεσε και το πρόβλημα, που υφίσταται με τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια αγροτικών εκτάσεων, ζητώντας να δοθεί παράταση μέχρι να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο. Ειδικότερα, στάθηκε στο γεγονός ότι οι αγρότες χάνουν δικαιώματα (πράσινη και ενιαία ενίσχυση), όταν υπάρχει στρεμματική διαφορά μεταξύ ενοικιαστηρίου και κτηματολογίου.

Να διασφαλιστεί η μεταφορά νερού από τον Αχελώο

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ επανήλθε στα έργα του Αχελώου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ερημοποίησης του Θεσσαλικού Κάμπου. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε πως συνιστά δέσμευση του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης των ημιτελών έργων, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες αναγκάζονται να πραγματοποιούν γεωτρήσεις σε βάθος 300 μέτρων, προκειμένου να αντλήσουν νερό για τις καλλιέργειές τους, με αποτέλεσμα το ενεργειακό και εν γένει το παραγωγικό κόστος να καθίσταται δυσβάσταχτο σε μια εποχή ιδιαιτέρως δύσκολη για την τιμή του ρεύματος. Ακολούθως, επισήμανε πως είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί το υδροηλεκτρικό έργο στη Μεσοχώρα, που θα προσφέρει «ανάσα» σε όλη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα.

Αναδιοργάνωση ΕΣΥ – Στελέχωση νοσοκομείων με δυσεύρετες ειδικότητες

Ο Λαρισαίος ιατρός εστίασε, ακόμη, στις προτεραιότητες του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη δημόσια υγεία. Αφενός, σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η οποία πρέπει να αναβαθμιστεί περαιτέρω, ώστε να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία και να παρέχεται πληρέστερη ιατρική κάλυψη σε όλη την επικράτεια. Αφετέρου, τόνισε πως στο ΝΕΟ ΕΣΥ, στο οποίο προχωρά η κυβέρνηση μετά την πανδημία, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η στελέχωση των νοσοκομείων με ιατρούς δυσεύρετων ειδικοτήτων, όπως αναισθησιολόγους και εντατικολόγους, και, κυρίως, να αλλάξει το μισθολόγιο των ιατρών ως κύριο κίνητρο στελέχωσης του δημόσιου Συστήματος Υγείας. Τέλος, αναφέρθηκε και στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της προληπτικής ιατρικής για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Παραγωγική συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και ο Υπουργός Επικρατείας άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του Χρήστου Κέλλα, σημειώνοντας πως αναμένεται η έκδοση ΚΥΑ από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση της επιδότησης της ρήτρας αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος. Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, ο κ. Γεραπετρίτης δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία.

Ο Λαρισαίος Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό Επικρατείας για τη συνεργασία και συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στον Νομό Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ