Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Δ.Ω. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ”

Εδώ και ενάμιση μήνα περίπου συνεχίζονται τα δημοσιεύματα της παράταξης ‘Λαρισαίων κοινόν’ στον τύπο, παρουσιάζοντας περίπου σαν ‘Έγκλημα’ ! κάποια υποτιθέμενη παρατυπία σε διαδικασία πρόσληψης καλλιτεχνών, συγκεκριμένα του μαέστρου συμφωνικών ορχηστρών και του μαέστρου χορωδίας. Η ‘παρατυπία’ αυτή αναφέρεται σε έκθεση του ΑΣΕΠ η οποία έχει κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα με διάφορες παρατηρήσεις επι της διαδικασίας, οι οποίες έχουν ήδη υιοθετηθεί από το ωδείο, πριν καν η έκθεση αυτή φτάσει στο δήμο και στη συνέχεια στη δημοσιότητα.

Οι προσλήψεις συμβασιούχων καθηγητών και καλλιτεχνών στο ΔΩΛ κατά τα 15 χρόνια που το διευθύνω και ιδιαίτερα κατά τα τελευταία 6 χρόνια εφαρμογής του νόμου 524/80 γίνονται με διαδικασία που φιλτράρει τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων, ώστε το ωδείο να επανδρώνεται με προσωπικό που θα αποδώσει το καλύτερο έργο και θα καλύψει της ανάγκες της πόλης μας.

Για την διαδικασία σαφώς υπάρχουν οι συμβουλές νομικών, στις δε επιτροπές επιλογής προσωπικού συμμετέχουν καλλιτέχνες-καθηγητές πανελλήνιας αναγνώρισης που θεωρούν τιμή τους την πρόσκλησή μας για το σκοπό αυτό.

Κατά τις διαδικασίες των προσλήψεων φυσικά και υπήρχαν και θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι εξ αιτίας του ότι δεν επελέγησαν, δυστυχώς κάποιοι απ’αυτούς χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο διαμαρτυρίας με διάθεση εκδίκησης. Είναι λυπηρό οι περιπτώσεις αυτές να υιοθετούνται απο την αντιπολίτευση για μικροκοματικούς λόγους, μεγενθύνοντας υπέρμετρα κάποιο υποτιθέμενο ‘κελεπούρι’, παραμερίζοντας αξίες, σεβασμό και κοινή λογική.

Δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς στο παράστημα των μαέστρων μας και του υπόλοιπου προσωπικού μας, στην ευρύτατη καταξίωσή τους έχει προστεθεί η αγάπη των συμπολιτών μας, που διατηρούν το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στην κορυφή των επιλογών τους τόσο για την εκπαίδευση των παιδιών τους όσο και για την παρακολούθηση υπέροχων εκδηλώσεων.
Εύχομαι να λήξει σύντομα αυτή η ανούσια αντιπαράθεση, και δεν θα προσκαλέσω αυτούς που την ξεκίνησαν να γνωρίσουν το έργο μας, διότι αυτό θα έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Απόστολος Αλεξίου
Πιανίστας, καθηγητής πιάνου και θεωρητικών
διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Λάρισας