ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΩΡΑΡΙΟ – ΑΔΕΙΕΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ)

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

Επειδή, μετά το μπάχαλο που δημιούργησε η κυβέρνηση στα σχολεία και μετά την απόλυτη κατάρρευση του “επιτελικού κράτους” τους, γραμματείς, πρόθυμοι, τσιράκια διαφόρων ειδών και τύπων, δηλώνουν ό,τι τους κατέβει, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα εργασιακά δικαιώματά μας βρίσκονται σε ισχύ και πρέπει να τα περιφρουρούμε!

Ως εκ τούτου υπενθυμίζουμε:

1)Καμιά παραβίαση του διδακτικού μας ωραρίου δεν επιτρέπεται! Δεν αναπληρώνουμε κανέναν και πουθενά! Να προσλάβει το κράτος αμέσως όσες χιλιάδες αναπληρωτές πλήρους ωραρίου χρειάζονται!

2) Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρέχω κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκω. Όσα ακούστηκαν για αδειούχους που θα κάνουν τηλεκπαίδευση θα ήταν απλώς φαιδρά αν δεν ήταν επικίνδυνα. Ο ανεκδιήγητος γραμματέας του ανεκδιήγητου υπουργείου επιδιώκει άλλους να τους φοβίσει κι άλλους να τους ρίξει στο φιλότιμο. Δεν πέφτουμε στην παγίδα, δεν σκάβουμε το λάκκο μας!

3) Καμιά υπερωρία δεν υποχρεούμαι να κάνω, εκτός αν εγγράφως με ειδική απόφαση δεν μου επιβληθεί από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

4) Εξακολουθούν να είναι σε απόλυτη ισχύ τρεις αποφάσεις της ΟΛΜΕ για ΑΠΟΧΗ: α) από την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης, β)  από την τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας, με δικά μας μέσα, γ)  από κάθε είδους live streaming.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Θεσσαλίας την Τετάρτη 12 Γενάρη 2022 στις 2.00 μ.μ με βασικό αίτημα , να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ