Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΜΙΖΕΡΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Σκληρή κριτική ασκεί ο πρώην δήμαρχος που υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή Γάτσα-Καρανίκα έταξε λαγούς με πετραχήλια, αλλά κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα

Προσπαθήσαμε από την αρχή της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τα κακώς κείμενα , τους λανθασμένους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, με την σκέψη ότι έτσι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι και να υπηρετήσουμε το ρόλο μας ως μείζονα αντιπολίτευση.

Είχαμε βλέπετε την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε όλοι μαζί να συναινέσουμε σε κάποιες από τις προτάσεις ή αποφάσεις σας να σας δώσουμε την συναίνεση μας αν αυτό είναι για το καλό του Δήμου μας.

Μάταια ωστόσο περιμένουμε δυόμιση χρόνια να κάνει η δημοτική αρχή Γάτσα-Καρανίκα, προφανώς το ακατόρθωτο.

Όσο και αν ψάξουμε πίσω δεν μπορούμε να βρούμε ούτε μια ολοκληρωμένη πρόταση, ούτε το παραμικρό έργο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ωφέλιμο και απαραίτητο για την πόλη και τους δημότες.

Υπάρχει βέβαια απάντηση στο γιατί;
Γιατί κανένα έργο δεν είναι δικό της.

Όλα τα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή έχουν τη δική μας υπογραφή και τη δική μας σφραγίδα.

Είναι δυνατόν λοιπόν, να ζητά η σημερινή δημοτική αρχή συναίνεση για να ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμό με μηδενικό τεχνικό πρόγραμμα;

Είναι μια παραδοχή της πλήρους αδυναμίας υλοποίησης ακόμη και του πιο μικρού έργου.

Αδυναμία ακόμη και να εκτελέσει τις ώριμες, εγκεκριμένες και χρηματοδοτούμενες μελέτες που της παραδώσαμε.

Είναι απορίας άξιον πως μιλά για ένα πρόγραμμα 10.000.000,00€ που το 80% θα έπρεπε να το είχε παραδώσει στους Δημότες πριν το τέλος της 1ης χρονιάς και δεν φτάνει αυτό, βλέπουμε άλλους Δήμους ιδίας δυναμικότητας όπως των Φαρσάλων να ψηφίζουν προϋπολογισμό με τεχνικό πρόγραμμα 50.000.000,00€.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι συμβαίνει εδώ;

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος

Καταθέσαμε ώριμες μελέτες με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση .
600.000,00€ Κολυμβητήριο το οποίο μετρατρέψατε σε σκέπαστρο και χλοοτάπητα .
638.000,00€ Αγροτική οδοποιία (άσφαλτος Άζωρος –Ασπρόχωμα -Καλύβια )
684.000,00€ Ενεργειακη αναβάθμιση 2ο Δημοτικού Ελασσόνας.
293.900,00€ 2ος παιδικός σταθμός Ελασσόνας
391.600,00€ Αίθουσα προβολής τοπικού πολιτισμού (Παλιά Σφαγεία)
706.800,00€ Ενεργειακή αναβάθμιση 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας
973.117,00€ Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου Ελασσόνας-1ου Παλαιού Λυκείου Ελασσόνας και Κλειστού Γυμναστηρίου

50.000,00€ Ψηφιακή Ταυτότητα του Δήμου Ελασσόνας
56.000,00€ Ανοικτό υπόλοιπο για το Πνευματικό κέντρο της Τσαριτσάνης
Ανοικτά κέντρα εμπορίου ημερομηνία έγκρισης ένταξης 19/6/2019.
Για το πρώτο Νηπιαγωγείο τι γίνεται δεν υπάρχει κωδικός;
Μόνο 70.000,00€ για μετεγκατάσταση.

Το μόνο που θα αφήσει τελικά η παρούσα δημοτική αρχή σαν αποτύπωμα της μηδενικής παραγωγής έργου και θα την στιγματίσει, είναι τα ακόλουθα:

 

1ον Είναι τα υπέρογκα ποσά με τις απευθείας αναθέσεις με μηδενικές εκπτώσεις με τον τρόπο των ειδικών προσκλήσεων σε τρεις επιχειρήσεις μόνιμα.
2ον Η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων με μοναδικό γνώμονα την ψηφοθηρία για να είστε αρεστοί σε λίγους ημετέρους και να επιβαρύνονται οι πολλοί με κόστος χιλιάδων ευρώ.
3ον Ενοίκια επι ενοικίων από ακίνητα έως και κινητά π.χ. Ένα Κλαρκ για 10-15 ημέρες (ενοικίαση για διαχείριση παλετών 10.000,00€ ) όταν η αγορά κοστίζει 5 έως 6.000 ευρώ,το γνωρίζουν αυτό οι Δημότες μια και μιλάτε συχνά για εθελοντισμό;
Ενοικιάσεις αποθηκών για τρόφιμα και προϊόντα που θα έπρεπε να είχατε μετά από 10 μήνες παραδώσει στους σεισμοπλήκτους.

Ακόμη δεν έχει απαντήσει κανείς τι ενέργειες έγιναν για τον συνάνθρωπο μας στο Μεσοχώρι που κάηκε το Κοντέινερ που διέμενε με όλα του τα πράγματα.

4ον Η δημοτική αρχή Γάτσα-Καρανίκα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία και την αδυναμία πολλών συμπολιτών μας για λίγους μήνες δουλειάς χωρίς πραγματικά κριτήρια ανάγκης, αλλά πάλι με ημετέρους.

Πείτε μας με ποια κριτήρια γίνονται οι προσλήψεις;
Tηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες όσον αφορά την προκήρυξη η οποία αναφέρεται σε άτομα που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης;

Τις ειδικότητες τις αλλάζετε εσείς ή ο ΟΑΕΔ;
Και μια αναφορά στην πρώην ΑΕΝΟΛ

Ο Δήμος ως μεγαλομέτοχος με Προέδρο δικό του , δεν μπόρεσε μετά από την έγκριση του περιφερειάρχη να φθάσει στην υλοποίηση των τριών έργων που σας παραδώσαμε, με ώριμες και κατατεθειμένες τις μελέτες στην περιφέρεια για τον Β Παιδικό σταθμό , για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στα παλαιά σφαγεία όπως και για την ψηφιακή ταυτότητα του Δήμου.

Αλήθεια η περιβόητη αλλαγή από αναπτυξιακή εταιρεία σε οργανισμό τι απέγινε; Υπήρξαν αναθέσεις από άλλο Δήμο η φορέα;

Δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός , δεν υπάρχει όραμα, δεν υπάρχει μεράκι, δεν υπάρχει θέληση και κυρίως δεν υπάρχει η ικανότητα να πάτε το Δήμο έστω ένα μικρό βήμα παραπάνω από εκεί που τον αφήσαμε εμείς.

Και όλα αυτά ίσως να μην είχαν ιδιαίτερη σημασία αν πίσω από τους αριθμούς δεν υπήρχαν άνθρωποι, οικογένειες , παιδιά, νέοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μη εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν τα ψέματα και να ασχοληθείτε σοβαρά με το Δήμο όσος χρόνος σας έχει απομείνει μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές.

Τάξατε λαγούς με πετραχήλια και τώρα μάλλον καταλάβατε κι εσείς οι ίδιοι ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός, είναι λειψός, όπως λειψός είναι και προυπολογισμός που μας φέρατε σήμερα να ψηφίσουμε.

Δεν αξίξει τέτοια μιζέρια στο Δήμο μας τον καταψηφίζουμε και μαζί με αυτόν και την ανυπαρξία σας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ