ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το. Δ.Σ. του Συλλόγου μας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Δ/ντρια Π.Ε. Λάρισας και την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και έθεσε τις προτάσεις του Κλάδου για ‘’ανοιχτά και ασφαλή σχολεία’’.

Το Δ.Σ. δεν έλαβε ουσιαστικές απαντήσεις στα βασικά αιτήματα των Κλάδου, όπως η πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών λόγω covid-19, η αξιοποίηση των διαθέσιμων αιθουσών στην Π.Ε Λάρισας για το σπάσιμο των υπερπληθών τμημάτων και η αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων .

Επίσης τέθηκε επιτακτικά το θέμα της τηλεκπαίδευσης, Δεν μπορεί να απαιτείται σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – για λίγες ώρες ή έστω και για μέρα – η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης :

Συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε:

• Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις πολυπληθείς τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες .

• Να μειωθεί το ποσοστό 50+1 νοσήσαντες που απαιτείται για το κλείσιμο Τμήματος.

• Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλα τα σχολεία σταθερά ,περιοδικά και στοχευμένα και εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων.

• Να λειτουργήσουν ειδικές δομές, σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ελέγχονται.

• Να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών άμεσα με προσλήψεις Αναπληρωτών . Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας

• Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να μπορούν να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα

• Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους που νοσούν. ( 10 ημερών)

• Διεύρυνση των ευπαθών ομάδων, κυρίως όταν πρόκειται για σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ