ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΝΔΡΑ – ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Η άνοδος της στάθμης του Πηνειού που πλέον γίνεται αισθητή και στα όρια του νομού Λάρισας ΄’αρχισε ήδη να προκαλεί τα πρώτα προβλήματα πλημμυρών σε αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται δίπλα στις όχθες του.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δένδρων Δημήτριος Ρίζος η στάθμη άρχισε να ανεβαίνει αισθητά από το απόγευμα σήμερα και λίγο μετά τις 10 το βράδυ παρατηρήθηκε υπερχείλιση και ήδη οι πρώτες εκτάσεις που βρίσκονται κατά μήκος της όχθης από την πλευρά των Δένδρων, των Πλατανουλίων και της Αγίας Σοφίας άρχισαν να πλημμυρίζουν.

Επειδή το φαινόμενο θα συνεχιστεί οι αγρότες στα τρία χωρία είναι σε επιφυλακή για να σώσουν τι καλλιέργειές τους και  απευθύνουν κάλεσμα σε δήμο και περιφέρεια να συνδράμουν στις προσπάθειες τους ώστε να περιοριστούν όσο γίνεται τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πηνειός άρχισε να προκαλεί πλημμυρικά φαινόμενα τόσο στις περιοχές της Φαρκαδόνας και του Κουτσόχερου, όσο και στη Λάρισα, ενώ σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΛ η στάθμη του αναμένεταΙ να ξεπεράσει τα 5,5 μ. με όριο επιφυλακής τα 4,5 μ. Πάντως; για την αποφυγή πλημμυρών μέσα στον ιστό της πόλης έκλεισαν τα θυροφράγματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στις περιοχές του Δασοχωρίου, της Φαλάνης, του Μαυρόλιθου, της Γυρτώνης και του Δέλτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ